Per fi els enòlegs que composen el col·lectiu 10 Sentits han considerat que és el moment oportú per a veremar la motònega, el raïm que serà la base del Projecte 2011 d’aquest col·lectiu.

La montònega és una adaptació a l’alçada de la parellada, que dóna vins més estructurats i intensos que els de la parellada d’indrets més baixos i fèrtils, que fa vins lleugers i de poc grau, molt adients per a l’elaboració de cava, però sovint massa febles per a l’elaboració de vins tranquils.

A les 10 en punt del matí de dimecres 13 d’octubre les tisores han començat a tallar els primers gotims. Un dia assolellat, més propi del mes de juliol que no pas d’octubre, amb un raïm en perfectes condicions, sa, molt sa, i amb una composició ideal per als objectius previstos.

La verema s’ha retardat molt per assolir un raïm molt madur, amb un bon contingut de sucre que compensi el grau alcohòlic baix habitual de la parellada. La vinya triada rep el nom de Galzerana i es troba al municipi de Querol (Alt Camp), a les coordenades 41º24’41.59”N / 1º27’12.41”E, a 690 metres d’altitud sobre el nivell del mar.

10 Sentits dóna les gràcies a l’Agrupació de Viticultors de El Pla de Manlleu (+500), que han estat els que els han proporcionat aquest raïm tan especial.

Els 10 Sentits és un grup d’enòlegs catalans, amics, amb afinitats i inquietuds comunes, que la primavera de 2009 es van reunir per parlar de la situació en la que es trobava el sector vitivinícola.

Van arribar a la conclusió que Catalunya és un país pioner en l’elaboració de vins, amb molta i llarga tradició, amb un important patrimoni vitícola, prestigioses zones de producció i grans vins reconeguts arreu del món. Però també van veure que l’actual situació presenta un panorama incert de cara al futur; la globalització fa que cada vegada les empreses hagin de mil·limetrar les seves polítiques de productes, valorant les qüestions purament comercials per sobre d’altres, tancant la porta a molts aspectes dels que ens hauríem de sentir orgullosos.


LA MONTÒNEGA S’HA VEREMAT EL 13 D’OCTUBRE FOTO: 10 SENTITS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa