10sentits no para i ja treballa en el nou projecte d’aquest any. Per començar, ha arribat a un acord amb l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu, de manera que aquest col·lectiu es compromet a proporcionar un volum de raïm de la montonega, una adaptació a l’alçada de la parellada, que dóna vins més estructurats i intensos. La intenció és elaborar-la d’una manera especial. 10sentits promet anar publicant periòdicament informació sobre aquesta nova iniciativa, “sobre tot des de la base, des del coneixement de la matèria prima amb la que treballarem, el raïm, i anar desgranant de mica en mica totes les nostres intencions i decisions fins a obtenir un vi d’unes característiques singulars. Ens proposem també anar fent un seguiment immediat via Twitter per anar informant a tots els nostres seguidors del procés de vinificació, obrint aquesta interessant i apassionant tasca a les xarxes socials”.

L’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu té, entre d’altres objectius, definir, conservar, valorar i promoure el territori dels seus agrupats que abraçen tres municipis: Pla de Manlleu (Aiguamúrcia), Querol i Montmell, i tenen en comú tenir les seves terres per sobre dels 500 metres d’alçada sobre el nivell del mar. Aquesta alçada, junt amb la seva orografia, confereix a la zona les condicions idònies per a produir veremes d’alta qualitat i de característiques úniques i peculiars. Aquest pòsit és el que vol aprofitar 10sentits.

Quelcom especial tots els anys

10sentits ofereix quelcom d’especial tots els anys, que més enllà del valor de curiositat té el valor afegit de ser un bon vi. El que acaben de presentar fa una setmana és el que han anomenat El Joc de les Garnatxes. El Be ros amb potes negres és un blanc de negre, però amb una diferència important: en els blanc de noir habituals, el most no ha estat macerat amb les pells, per evitar que agafi color. En aquest cas, al disposar de les pells del raïm blanc, si que hi ha hagut maceració pel·licular, cosa que permet obtenir vins amb més densitat i estructura i amb més matisos aromàtics.

I el Be negre amb potes rosses, un vi negre que s’elabora amb la garnatxa blanca procedent de Bot (Terra Alta), que es premsa en fred i suaument. El most obtingut es posa a macerar amb les pells de la garnatxa negra de Garriguella (Alt Empordà) que ha estat prèviament premsada amb el mateix procediment. Un cop acabada la fermentació alcohòlica i comprovat que la extracció de color, aromes i estructura ha estat correcta, el vi fa la fermentació malolàctica als dipòsits d’acer, i després d’una estabilització amb fred i un filtratge suau, el vi es va embotellar.


el NOU DE +500, un vi fet amb una de les varietats de raïm millor adaptades a la regió, la parellada-montonega, FOTO: Agrupació d’Agricultors de El Pla de Manlleu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa