El consum de vi a les llars catalanes en el període 2001-2009 es va situar de mitjana entorn als 16 litres per càpita, molt per sobre de la mitjana de l’Estat, d’11,2 litres per càpita, segons les darreres dades facilitades per l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava, en la seva dotzena publicació.

A Catalunya, el consum de vi total a la llar l’any 2009 experimenta un canvi de tendència, trencant amb la disminució continuada observada en els anys anteriors.

Tanmateix, l’increment experimentat respecte al 2008 és reduït (3,7%). L’Observatori apunta “que s’haurà d’observar que succeeix properament, per tal de determinar si es tracta d’un canvi de tendència o d’un increment puntual en el consum”.

En canvi a l’Estat, el consum de vi a la llar torna a reduir-se (-4,1%), després d’haver experimentat un molt lleuger increment l’any 2008.

L’increment més important en el consum de vi a la llar a Catalunya correspon a la categoria d’altres vins (16,8%), seguida de la categoria de VQPRD (5,1%), que reprèn la tendència creixent després d’una aturada el 2008. El vi de taula continua amb la tendència decreixent, fins i tot més acusada en el darrer any (-14,2%).

Pel que fa al consum de vi a la llar a l’Estat, la reducció experimentada pel total de vins es recolza en una disminució en totes les categories de vi representades, amb l’excepció del VQPRD, que manté el seu consum (0,7%). La reducció més important es dóna en la categoria d’altres vins (-17,1%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa