VadeVi
20 milions més de quilos de raïm per fer cava

La verema del cava ha recollit al voltant de 300 milions de quilos de raïm aquest any, uns 20 milions més que el 2009, dels quals obtindran la qualificació de vi base cava uns 180 milions de litres, segons dades facilitades pel Consell Regulador del Cava.

La verema del cava ha estat més llarga del que és habitual, atès que les vinyes van trigar a despertar de la seva letargia hivernal per les baixes temperatures que va portar l’hivern i els inicis de la primavera. Aquest retard de 7 a 10 dies en el seu període vegetatiu es va mantenir fins a la verema a causa de les fresques nits d’estiu.

Tanmateix, l’etapa de maduració de les diferents varietats ha estat lenta i la recollida s’ha efectuat minuciosament en funció de les característiques que aportaven els raïms, per la seva acidesa, graduació i sanitat. Aquestes bones pràctiques de selecció del raïm han permès l’obtenció d’uns mosts equilibrats.

El Consell Regulador del Cava té inscrites 31.061 hectàrees de vinyar en producció. La verema es va iniciar a mitjans d’agost amb la recollida del chardonnay i pinot noir, i a finals del mateix mes es van començar a recollir les varietats principals amb el macabeu i progressivament la xarel·lo i parellada.


Un temporer treballa en la verema, a l’Alt Penedès FOTO: ROBERT RAMOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa