23 classificats a Barcelona per a la final del Nariz de Oro

Els 23 classificats a Catalunya per a la final de la Nariz de Oro. Foto: LNO

Ahir, dimarts 12 de març, es va celebrar a Barcelona la semifinal catalana de la XXII edició del Nariz de Oro, el concurs que premia a aquell sommelier capaç d’identificar un vi en una copa negra, guiat només pel seu olfacte.

La competició, organitzada per la revista Vino+Gastronomia va reunir a l’Hotel Avenida Palace de Barcelona a 50 professionals que van tastar més de 40 vins dins del concurs de ‘Els Millors Vins d’Espanya’.

A la prova que va decidir finalistes, realitzada amb vins de Bodegas Azpilicueta, els participants van haver d’identificar, tan sols guiats per l’olfacte, quin vi s’amagava a la copa negra. En aquesta semifinal els sommeliers van haver de reconèixer un ull de llebre 2011, amb 8 mesos de barrica en roure americà. A més, els professionals van participar a conferències impartides per Lionel Vigneron, enòleg del departament de Relacions Públiques i Comunicació de Torres; Elena Adell, enòloga de Bodegas Azpilicueta; Jordi Vidal, gerent del CR DO Navarra; Rafael Vivanco, director tècnic de Bodegas Dinastia Vivanco; i Miquel Rubio, brand ambassador de Chivas Regal.

Els sommeliers que van demostrar un olfacte privilegiat en identificar el vi ocult en la copa negra van ser els classificats, un total de 23:

· David Martínez, del veler de Sitges (Sitges) Millor sommelier de la convocatòria.

· Josep Pelegrin de El Centre (Castellfollit del Boix).

· Ildefonso García de Bernat II (Calella).

· Jordi Martínez de Select Wine Store (Guissona).

· Gregori Albareda de Vinicia Ponent a Lleida.

· Sergi Arana de Vinnari (Igualada)a.

· Carlos Punyet de Cala Nuri a Barcelona.

· Elisa Barroso de Vinacoteca a Barcelona.

· Mireia Molano de Vinacoteca a Barcelona.

· Aleix García de Ccan Galvany (Vallromanes).

· Xavier Bassa de Mundivinoteca (Vilanova de Vallés).

· Joaquim Segui de Fruits Secs Tulsa (Calella).

· Rafael Sabadí de El Roser 2 (L’Escala).

· Jordina Tarrida de Cal Pere Tarrida a Barcelona.

· Joffre Tarrida de Cal Pere Tarrida a Barcelona.

· Alex Cabeza de El Celler de Can Dani a Barcelona.

· Bernardo Martínez de Comerç 24 a Barcelona.

· Filipo Nasini de Ohla a Barcelona.

· Sergio Gómez de Las Delicias de Francia a Barcelona.

· Carolina Collazos de Mar de Terra a Barcelona.

· Jordi Carrascosa de Torres Viure a Barcelona.

· Susana Estrany de Larrosseria del Andreu (Cunit).

· Alfonso Villarejo de Port Aventura (Vilaseca).

També competeixen els vins

No només els sommeliers competeixen al Nariz de Oro, sinó que també ho fan els vins. Cada any, tant els professionals que acudeixen al concurs com el jurat que els qualifica, tasten a cegues múltiples vins que aspiren a convertir-se en ‘Els Millors Vins d’Espanya’. En aquesta semifinal es van tastar al voltant de 40 vins, i aquests van ser els triats:

A la categoria d’espumosos:

Juvé i Camps Reserva de la Familia 2009. Juvé i Camps. Cava

Berta Bouzy Reserva Extra Brut. Mont Ferrán. Cava

DO Gran Reserva Vintage Jané Ventura. Jané Ventura. Cava

Adernats XC Gran Reserva. Vinícola de Nulles. Cava

A la categoaria de Blancs :

Viñas del Vero Clarión 2011. Viñas del Vero. Somontano

Vallegarcía Viognier 2010. Pago de Vallegarcía. VT Castilla

Nora da Neve 2009. Viña Nora. Rías Baixas

A la categoria de Rosats:

Señorío de Sarría Viñedo Nº 5. Taninia. Navarra

Hiriart Fermentado Sobre Lías 2012. Hiriart. Cigales

A la categoria de Negres amb menys de 9 mesos de criança:

SED. D Cueva. VT de Monegros

Finca La Meda Roble 2011. Pagos del Rey. Toro

Espelt Sauló 2011. Espelt. Empordá

Lafou 2010. Roqueta Origen. Terra Alta

A la categoria de Negres amb més de 9 mesos de criança:

Anayón Cariñena 2011. Grandes Vinos y Viñedos. Cariñena

Arzuaga Crianza 2010. Arzuaga Navarro. Ribera del Duero

Finca El Rincón de Clunia 2010. Príncipe de Viana. Tierra de Castilla y León

Dinastía Vivanco Tempranillo Crianza 2009. Dinastía Vivanco. Rioja

Las Moradas de San Martín Las Luces 2007. Las Moradas de San Martín. Madrid

A la categoria de dolços:

Marfil Mot dolç. Alella Vinícola. Alella

Nou comentari