VadeVi
2ª Jornada de recerca en Enologia i Viticultura
  • CA

Campus de Secelades de la URV a Tarragona. Foto: NotíciesTarragona.

La 2ª Jornada de recerca en Enologia i Viticultura a Catalunya tindrà lloc dijous 11 de desembre, a partir de les 8,30 h., a la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

L’objectiu del seminari és difondre els darrers avenços en aquesta recerca. En base a les darreres publicacions internacionals dels grups d’investigadors que treballen a Catalunya, s’han triat una dotzena d’elles per la seva qualitat, i es presentaran els treballs realitzats durant la jornada del dijous. Concretament, s’han seleccionat les següents ponències:

– Fernando Zamora (URV): Influència del tamany del gra de raïm sobre el color i la composició dels vins.

– Manel del Valle (UAB): Ús d’una llengua electrònica en el tast de vins blancs de DOs catalanes.

– Montserrat Riu (UB): L’hidroximetilfurfural com a marcador de l’envelliment en vins espumosos.

– Alessandra Pecci (UB, Uni. Calabria): Identificació de residus vínics en els materials arqueològics.

– Pau Ferrer (UAB): Anàlisi de fluxos metabòlics de llevats en condicions de vinificació.

– Gemma Beltran (URV): Utilització de diferents fonts de nitrogen per part de Saccharomyces cerevisiae: resposta fisiològica i molecular.

– Maria Jesús Torija (URV): Ús de tècniques independents de cultiu per a la detecció de bacteris acètics en vins i vinagres.

– Rosa M. Lamuela (UB): Vi, polifenols i malalties cardiovasculars.

– Cinta Bladé (URV): Efectes epigenètics dels polifenols: modulació dels microRNAs.

– Maria Concepción Ramos (UdL): Influència de les propietats del sòl i del clima en la fracció transpirable de l’aigua del sòl en dues varietats de raïm: cabernet sauvignon i chardonnay.

– Cristina González-Flor (UPC): Predicció de paràmetres de qualitat del raïm en vinyes cv. xarel·lo en secà utilitzant els índexs hiperespectrals NDVI i PRI.

– Cristina Escobar i Chema Gil (CREDA-UPC-IRTA): Explorant les preferències del

consumidor de vi a Catalunya.

A la tarda, també hi haurà una taula-debat sobre les possibilitats d’interrelacions dels investigadors amb el sector de cara al futur.

Per altra banda, la URV convida a tots els investigadors de Catalunya relacionats amb aquest àmbit a presentar els seus treballs en forma de pòsters durant l’acte.

La Jornada serà coordinada pel professor Albert Bordons, coordinador del subcampus d’Enologia del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa