37.000 euros per millorar la competitivitat del vi Terra Alta

La garnatxa blanca és la varietat més característica de la Terra Alta. Foto: VADEVI.cat

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha adjudicat a la Fundació Universitat Rovira i Virgili (FURV) la redacció de l’estudi de ‘Millora de la competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta 2012’. L’adjudicació s’ha efectuat per un import de 37.305,94 euros en el marc del projecte Terra Alta +. La millora de la competitivitat del sector vitivinícola s’abordarà mitjançant l’estudi sobre la tipificació de la varietat de raïm garnatxa blanca, la més típica de la Terra Alta, i constitueix una aposta estratègica per a la comarca mitjançant la valoració dels preus del raïm, i dels vins i de la seva comercialització en mercats internacionals i nacionals.

L’estudi s’emmarca en el projecte Terra Alta +, una acció de desenvolupament inclosa al programa ‘Treball a les 7 Comarques’, patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).

En el projecte es valorarà la necessitat d’aprofundir en el coneixement de la composició del raïm i el tipus de vins que es poden obtindre i es mirarà la necessitat d’estudiar i definir acuradament les característiques aromàtiques i gustatives dels diferents estils de vins de garnatxa blanca. Finalment, s’estudiarà la necessitat d’estimular la transferència dels estudis realitzats per millorar la formació i el reciclatge dels actors del sector.

Més informació a NacióDigital.cat

Nou comentari