VadeVi
400 passatgers van viatjar de Madrid a la terra del Cava amb el TGV Cava!

L’alcalde de Barcelona Jordi Hereu, va rebre els 400 passatgers del TGV Cava! que havien sortit a primera hora del matí de l’estació d’Atocha de Madrid, on els va acomiadar l’alcalde de la ciutat, Alberto Ruiz Gallardón. Els dos polítics van destacar l’originalitat de la iniciativa, que apropa les dues capitals i que dóna l’oportunitat de conèixer millor la regió del Cava per part de la societat madrilenya i a la vegada contribueix a una causa solidària.

Un cop a Barcelona, vuit autobusos van portar els viatgers fins al País del Cava, on van visitar les caves Freixenet, Gramona, Juvé i Camps, Recaredo, Segura Viudas, Torelló, Vallformosa i Vilarnau. Uns trenta actors, escriptors, cantants i periodistes de la societat madrilenya es van unir a la iniciativa, entre els que cal destacar els actors i actrius Agnes Kiraly, Alfonso Lara, Amparo Climent, Ángel Hidalgo, Bernabé Fernández, César Vea, Charo Soriano, Claudia Gravi, Elisa Garzón, i Fedra Lorente,entre d’altres, i també l’escriptora Espido Freire.

Tot i que l’activitat era gratuïta, els participants van fer una aportació solidària i van recollir 14.710 euros, que es van lliurar íntegrament a l’Asociación Punto Omega, entitat sense ànim de lucre dedicada a la prestació de serveis per a grups desafavorits. Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, va fer entrega simbòlica del taló a Alfonso Granizo, president de Punto Omega.

També es van sortejar entre tots els assistents quatre quadres dels pintors Rollán, Cruanyes, Fuentetaja i Vivesfierro, que van cedir les seves obres per a l’ocasió. En finalitzar els actes, els convidats es van dirigir fins a l’estació del TGV del Camp de Tarragona, per tornar cap a Madrid.

El TGV Cava!, que ha estat patrocinat pel Consell Regulador del Cava, és la iniciativa més destacada de la XXIX Setmana del Cava que se celebra entre el 2 i el 17 d’octubre. El programa d’actes continua aquest dimecres amb el XXVIII Congrés Internacional del Cava i dissabte que ve, 9 d’octubre, amb la gran nit de la coronació de la model Carla Goyanes, com a Reina del Cava, després del pregó a càrrec de la companyia Clownik de Tricicle, a la plaça de la vila de Sant Sadurní d’Anoia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa