VadeVi
46.000 persones i 62.500 degustacions al Vijazz 2012

El festival de jazz ha mostrat tota la seva potència amb destacats concerts a l’incomparable marc de la plaça Jaume I. Foto: Fèlix Miró

Un total de 46.000 persones han passat pel Caixa Penedès Vijazz al llarg dels tres dies de l’esdeveniment. Aquests visitants han fet un total de 62.500 degustacions de vins i caves del Penedès, 2.500 degustacions de gastronomia —una de les novetats d’enguany—i han participat massivament en les sessions de tast i maridatge.

L’increment de visitants i de turistes consolida aquest esdeveniment com un dels més destacats de l’agenda anual tant del Penedès com catalana, en l’àmbit de la promoció del vi i el cava. Durant aquests dies, a Vilafranca s’han organitzat un centenar d’activitats que van des de l’àmbit professional fins al particular i totes han comptat amb una gran acceptació per part del públic assistent.

Les primeres dades extretes de les 1.500 enquestes realitzades durant l’esdeveniment, mostren que el públic és molt heterogeni —a causa de la gran varietat de l’oferta i l’amplitud d’horaris—, amb gran fidelitat de visitants i que els que vénen per primera vegada ho fan recomanats pels que ja coneixen l’esdeveniment. A més, el Caixa Penedès Vijazz té la capacitat per mobilitzar turistes de fora de l’Estat, provinents dels EUA, Canadà, Argentina, Mèxic, Rússia, Anglaterra, Irlanda, Itàlia o França, entre altres.

La Fira de vins i caves del Penedès ha servit 62.500 degustacions, el què significa un lleuger augment respecte l’edició anterior i mostra la consolidació de la fira.

De les 27 sessions de tast i maridatge planificades en les tres sales de tast organitzades amb motiu del Caixa Penedès Vijazz, s’han completat totes les places disponibles en les sessions de la tarda i el 80% de les places de les sessions de matí. Les enovisites i visites culturals organitzades pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i el Patronat de Turisme de Vilafranca han ocupat el 100% de les places disponibles. Un any més, l’exposició El celler del Caixa Penedès Vijazz, a la Capella de Sant Joan, ha estat una de les que ha rebut més visites de tot l’any a Vilafranca.

El festival s’ha mostrat com un dels més potents de l’estiu a Catalunya, amb públic que ha vingut a Vilafranca provinent de tot Catalunya i d’altres indrets de l’estat espanyol i de l’estranger. A destacar el concert d’Al Jarreau divendres, així com la destacada presència de la Dianne Reeves dissabte o la qualitat jazzística de Dave Holland diumenge.

Pel que fa a les novetats introduïdes enguany, totes han tingut molt bona acceptació. El 40% de les places reservades per a les sessions de tast i maridatge han fet servir el nou sistema de reserva on-line a través de la pàgina web. També ha estat més ben valorada la reordenació dels espais de venda de tiquets, sobretot el de la Rambla de Sant Francesc i el reforç dels punts d’informació, que han ajudat a orientar el visitant i a reduir les cues. També l’entrada del blues en el festival, amb el concert de Keb’ Mo’ diumenge, ha estat ben acceptada pel públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa