5000 copes de Terra Alta al Born

1000 persones i 5000 degustacions a la Mostra de vins de la Terra Alta a Barcelona Foto: VADEVI.cat

Aquest dissabte es va celebrar la primera mostra de vins DO “Terra Alta” al Pla de Palau, al barri barceloní del Born, que va atreure atreure més d’un miler de persones que van fer prop de 5000 degustacions de vins.

La mostra de vins, organitzada pel Consell Regulador DO “Terra Alta”, amb el suport del Departament d’Agricultura i l’INCAVI ha rebut una bona valoració per part de la vintena de cellers que van participar-hi, que coincideixen en destacar en positiu la qualitat del públic assistent.

I és que DO “Terra Alta” al Born, ha estat capaç de despertar l’interès, l’entusiasme i la curiositat de gent de diverses procedències i perfils. Periodistes de destacats mitjans de comunicació, entusiastes del vi i consumidors menys experts en fase d’iniciació – però en busca del seu referent vinícola- tots van passar una bona estona regirant entre els cellers i tastant diverses mostres d’entre el centenar de vins que hi havia presents.

El públic assistent va mostrar interès i reconeixement per una cultura vitivinícola autèntica (el 77% de les vinyes conreades a la zona de producció són de varietats tradicionals) i l’expressió mediterrània d’uns vins que tenen en el color blanc i la Garnatxa blanca el seu màxim exponent. El distintiu específic “Terra Alta Garnatxa blanca”, iniciativa pionera a Catalunya, sembla encaixar en aquest nou entorn i va ser un dels temes que major interès va despertar a la Mostra.

L’acolliment de l’esdeveniment a la ciutat de Barcelona ha estat càlid, en especial a tot el districte de Ciutat Vella. A més de comptar amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, decisiu en l’elecció de l’emplaçament, van ser diversos els establiments comercials del Born i de la Barceloneta que van sumar-se a la iniciativa promovent la mostra o oferint els vins DO “Terra Alta”. En alguns locals, com ara el mític restaurant 7 portes, va ser tal l’èxit, que el seu personal va haver-se de desplaçar-se a peu de mostra per un aprovisionament extra de vins pels seus comensals.

DOTA al Born ha estat un dels actes previstos en el marc de la commemoració del 30è aniversari des del reconeixement públic de la DO “Terra Alta” l’any 1982. El president del Consell Regulador, Jaume Descarrega, va manifestar “satisfacció per la convocatòria i interès en donar continuïtat al certamen, millorant tot allò que és pugui”.

La propera cita més important de la DO “Terra Alta” a peu de territori ja serà la Festa del Vi a Gandesa, que se celebrarà durant la primera setmana de novembre. Una nova edició que estarà clarament marcada per una altra efemèride: els 25 anys.

Per la seva banda, Jaume Martí, secretari de la corporació, ha volgut destacar la necessitat “de seguir apostant per aquest concepte de promoció a peu de territori, incloent també l’enoturisme, partint de la base que tenim 11 regions productores de qualitat reconeguda i un sol territori, que és Catalunya”. Tanmateix, Martí, que exerceix el càrrec de secretari des del gener del 2004, deixarà el Consell Regulador DO “Terra Alta” a finals de juny.

Martí, que va comunicar la seva renuncia a primers d’any, es mostra molt satisfet dels resultats assolits i “d’haver exercit amb determinació i persistència el lideratge del Consell Regulador, tot aconseguint clares millores en la majoria d’àmbits de resultats de la DO “Terra Alta”.

Nou comentari