VadeVi
50 cl., una nova botiga de vins a Girona potencia els vins catalans

“Ja tenim dos tastos pactats amb un parell de cellers i esperem poder començar a partir del gener”, explica Ramsès Sanz, un dels dos socis de 50cl., la nova botiga de vins que ha obert les portes aquest setembre a la Plaça de les Castanyes, al casc antic de Girona. D’aquesta manera, volen crear una mena de club social entorn al vi que serveixi per fidelitzar la clientela.

Però de moment estan centrats en la campanya de nadal. “Esperem que el Nadal arribi amb més força”, diu Sanz, que reconeix que l’inici està essent difícil. Sanz ho atribueix al fet de ser nous al sector però, sobretot, a la crisi que atravessa l’economia en general. Tot i així, la passió pel vi, la il·lusió i la convicció que cal potenciar certs vins ha portat a Ramsès Sanz i el seu soci David Pernas a llençar-se a la piscina. Han hagut de reformar el local, que data del 1687 i que havia estat tradicionalment una botiga d’aliments i bacallà, i adequar-lo a les necessitats d’una botiga de vins.

“Som una empresa amb ganes d’oferir grans vins i sobretot de potenciar els vins catalans i els vins d’autor”, explica David Pernas. D’altra banda, “50cl. dóna molta importància als caves i als vins de l’Empordà, que són els més propers a Girona”, afegeix. Els vins de fora de Catalunya que hi ha a la botiga, aproximadament un 50% del total, acostumen a ser de nous cellers o cellers petits amb poc tiratge, tot i que “també hi ha grans marques per qüestions de demanda”, matisa Sanz.

Ara per ara 50cl. treballa amb unes 200 referències, entre les quals, a més de potenciar vins i caves catalans, també vol apostar pels vins dolços. I d’aquí en ve el nom, ja que aquest tipus de vins s’acostuma a embotellar en ampolles de mig litre.


50cl ha obert les seves portes aquest setembre a la Plaça de les Castanyes de Girona FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa