7000 copes de Montsant a Barcelona

La mostra i tast de vins “Montsant es planta a Barcelona”, que va tenir lloc dissabte, era un dels actes destacats del 10è aniversari de la DO Montsant

La DO Montsant arrela a Barcelona després de plantar-s’hi aquest dissabte. I és que la jornada “Montsant es planta a Barcelona” deixa una gran afluència de visitants i prop de 7.000 degustacions servides per part dels 26 cellers que van participar a la mostra, que va tenir lloc just davant del Mercat de Santa Caterina.

Objectiu complert per part de la DO, que arribava a la ciutat comtal amb la voluntat de seguir donant a conèixer els seus cellers i vins entre els consumidors finals. I és que, per a la DO Montsant, que exporta 2/3 parts de la seva producció, no deixa de ser important dur a terme accions de promoció en el mercat català i en un emplaçament tan significatiu com és Barcelona.

La mostra i tast de vins “Montsant es planta a Barcelona”, que va tenir lloc dissabte, era un dels actes destacats en les celebracions del 10è aniversari de la DO Montsant, una DO ubicada a la comarca del Priorat i que, tot i la seva joventut, té al seu darrera una llarga tradició vitivinícola.

Cellers Participants:
EL VI A PUNT – MAS D’EN CANONGE – NOGUERALS – CELLER CEDO ANGUERA – MARIE AMELIE PONCE (SUI GENERIS)- VINYES DOMENECH – ACUSTIC CELLER – CELLER EL MASROIG – ORTO VINS – CELLER LOS TROVADORES – PORTAL DEL MONTSANT – FICARIA VINS – CELLERS UNIO – ALFREDO ARRIBAS – VINS DE MAS SERSAL – VINYES D’EN GABRIEL – CELLER ELS GUIAMETS – COOPERATIVA D’ULLDEMOLINS – COOPERATIVA FALSET MARÇA – CELLER DE CAPAÇANES – BARONIA DE MONTSANT – EL VI DELS 20 – CELLERS SANT RAFEL – MAS DE L’ABUNDÀNCIA – RONADELLES – VENUS LA UNIVERSAL

La Filosofia Montsant
La filosofia de la DO Montsant, i dels cellers que en formen part, es basa per damunt de tot en elaborar vins de qualitat. Per tal d’assolir aquesta fita, s’utilitzen majoritàriament les varietats autòctones, garnatxa i carinyena, amb petites aportacions de varietats foranes com el cabernet, el merlot o el syrah. També hi influeix la tècnica en l’elaboració dels vins, que a Montsant és un cupatge de la llarga tradició vitivinícola de la zona i dels nous coneixements que hi apliquen els enòlegs.

A la DO Montsant s’hi elaboren uns 5 milions d’ampolles l’any, de les quals un 70% s’exporta a l’exterior. La resta, majoritàriament, es queda a Catalunya. És un bon percentatge, tot i que des de la DO s’intenta treballar per augmentar-lo. Una de les vies és reforçar les accions de promoció en el territori català, accions com aquesta “Montsant es planta a Barcelona”.


Els 26 cellers participants HAN SERVIT prop de 7.000 degustacions FOTO: DO MONTSANT

Nou comentari