VadeVi
80 professionals participen a les sessions de “Sensibilització i creació de producte enoturístic”

Amb les dues darreres sessions de febrer, són ja 80 professionals del sector turístic i enològic els que han participat en les sessions de “Sensibilització i creació de producte enoturístic” organitzades per l?Oficina Tècnica País del Vi -gestionada pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona amb el cofinançament del FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona- i celebrades al territori de les cinc Denominacions d’Origen pròpies de la demarcació.

Tots els participants han assistit a dues sessions, que eren gratuïtes. La primera, impartida per Jaume Salvat, professor de la URV i membre del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del departament de Geografia de la URV, ha consistit en una jornada de sensibilització en la que s’ha donat a conèixer el que envolta el món del vi i l’enoturisme. S’hi han tractat factors claus per a l’èxit com la segmentació de la demanda per adaptar-se al mercat i innovar, l’especialització productiva per diferenciar-se, facilitar l’ús recreatiu i crear producte, i la coordinació entre agents per aconseguir suport institucional, recursos i lideratge.

La segona sessió, a càrrec de Manuel Colmenero, expert en comercialització de productes turístics, ha estat un taller pràctic de creació de producte i d’experiències enoturístiques. En aquest, s’ha tractat sobre què és un producte turístic, què són les experiències i quines fórmules existeixen per col·laborar per crear oferta i s’han realitzat exercicis d’anàlisi i de cooperació per oferir una oferta conjunta.

Aquestes jornades de treball s’han celebrat al Parc Tecnològic del Vi – Vitec a Falset, al Consell Comarcal de la Conca de Barberà a Montblanc, al Consell Comarcal de la Terra Alta a Gandesa i al Consell Comarcal de l’Alt Camp a Valls (per als professionals de tota la DO Tarragona). Prèviament, la primera setmana de desembre ja s’havia celebrat la primera sessió a la seu dels consells comarcals de la Conca de Barberà i de la Terra Alta.

El cicle de jornades de treball forma part del pla d’acció del programa Oficina País del Vi del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona, desenvolupat amb el cofinançament del FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona; i compta amb la col·laboració dels consells comarcals esmentats i amb el suport de l’Associació País del Vi, formada per les Cambres de Comerç de Reus, Tortosa i Valls i les Denominacions d’Origen: DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta.

L’Oficina País del Vi està ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci al Campus de la Universitat Rovira i Virgili al municipi de Vila-seca.


Sessió celebrada al Vitec FOTO: PAÍS DEL VI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa