86.000 degustacions al Cavatast 2012

La nova disposició dels estands ha evitat les aglomeracions de l'edició anterior

En l’edició 2012 del Cavatast s’han servit més de 86.000 degustacions de cava. Foto: Meritxell Lombarte

“El Cavatast es consolida com una mostra de caves i gastronomia de primera qualitat, on durant tres dies s’han pogut tastar els millors caves del món.” Així comença el comunicat que l’ajuntament de Sant Sadurní ha difós per valorar l’edició d’enguany de la mostra dels caves. La nota de premsa segueix dient que: “Aquest era un dels principals objectius plantejats des del Patronat de Turisme de Sant Sadurní, que d’aquesta setzena edició n’ha volgut destacar la satisfacció general, tant dels expositors com dels visitants, així com de les persones implicades en l’organització”.

El cert és que el màxim inconvenient de l’edició de l’any passat, la manca d’espai per a les degustacions i la conseqüent acumulació de gent, ha estat resolt enguany amb la nova disposició dels estands i l’ampliació de la superfície de la fira, gairebé el doble que en l’edició anterior.

Amb tot, la dada més destacada ha estat el bon funcionament del sistema de tiquets que es va posar en marxa l’any passat i que permet als expositors disposar de més opcions de tria pel visitant. Aquest fet ha comportat que s’hagin fet més de 86.000 degustacions de cava i unes 40.000 degustacions gastronòmiques.

Des de Turisme també s’ha volgut posar l’èmfasi en la nombrosa presència de visitats estrangers a la fira, així com la consolidació dels visitants de dins i fora de Catalunya: ‘Un elevat nombre de persones de diferents països, que ens fa plantejar que de cara a futures ocasions aquest és un mercat a treballar’.

El centre neuràlgic: el CIC Fassina

‘La Fassina ha estat durant aquest Cavatast, sobretot el dissabte al matí, el que s’ha projectat que sigui: un centre neuràlgic d’activitats relacionades amb el món del cava i el turisme’, han explicat des del Patronat de Turisme. I és que la Fassina ha fet de Centre d’Interpretació del Cava, de punt de sortida de la ruta teatralitzada i de visites programades, de trobada de touroperadors, de punt de presentació de llibres, d’oficina de turisme, així com de centre de presentacions i tastos al Celler Gran, dels quals les empreses organitzadores n’estan molt satisfetes.

L’inaugurador: Javier de las Muelas

En l’acte d’inauguració del Cavatast, el divendres dia 5, el regidor de Turisme, Jep Bargalló, va presentar la figura de Javier de las Muelas, encarregat de donar el tret de sortida de la fira d’enguany, com una figura de relleu internacional que ajudaria a projectar la millor imatge de Sant Sadurní al món, un dels principals objectius del Cavatast. Bargalló va parlar d’innovació referint-se a la creació del Còctel Cavatast, que ha estat una de les novetats d’aquest 2012. El regidor va declarar estar completament d’acord amb la necessitat de l’esforç personal i col·lectiu per tirar endavant projectes que impulsin l’economia: ‘Compartim amb ell les seves paraules que la cocteleria i el cava formen part de la gastronomia i que, com ha esdevingut en aquest camp, no tot s’hi val per créixer’.

L’empresari Javier de las Muelas, va lloar la tranquil·litat i la manera d’entendre la vida del municipi, així com les qualitats del cava com a producte amb enormes possibilitats, del qual va obrir una ampolla per inaugurar el Cavatast: ‘Sant Sadurní va trencar paradigmes fa molts anys i ara toca treballar amb molta il·lusió i continuar el que molta gent va començar aleshores’.

L’Alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, va cloure l’acte amb agraïments a totes les persones que fan possible el Cavatast, sobretot als expositors i patrocinadors que, malgrat la crisi, han fet que enguany hi hagi un cinc per cent més d’expositors i molts més productes per degustar, 140 referències de cava i 40 referències gastronòmiques que han fet les delícies dels visitants.

Nou comentari