El quadre d’honor de la Guia Repsol 2011 agrupa tots els vins que han obtingut una puntuació igual o superior a 95. Són els considerats els millors vins de l’Estat. En aquesta nova edició se’n destaquen 82, dels que s’ofereix puntuació. N’hi ha 8 de catalans, el 10 per cent. Els vins del Principat escollits pels experts pertanyen a quatre denominacions d’origen del país, Priorat, Cava, Conca de Barberà i Penedès. Pel que fa a cellers, n’hi ha un que hi col·loca dos dels seus productes, Torres.

El millor vi català, segons Repsol, és L’Ermita, un criança de 2008 d’Álvaro Palacios, amb 98 punts. A continuació se situen un altre Priorat, el Clos Erasmus, un negre criança de 2005 de Clos Terrasses, i un cava, Elyssia, de Freixenet, amb 97. El quart en discòrdia entre els catalans és el Gran Muralles, un negre gran reserva 2006 de Torres i de la Conca de Barberà.

Amb 95 punts descobrim quatre vins del Principat. Són el Cava Sumarroca Gran Brut Allier 2005, el Milmanda blanc 2008 de Torres i la Conca de Barberà, el Petjades rosat 2009 del celler Torelló i DO Penedès, i el Vall Llach, un negre 2008 del Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa