VadeVi
“Catalunya ha estat pionera a l’Estat en la producció ecològica i continua sent-ne capdavantera”

Josep Maria Pelegrí ha afirmat que “Catalunya ha estat pionera a l’Estat espanyol en el camp de la producció ecològica i, com constaten les dadesi, continua sent-ne capdavantera”. El titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha afegit que el Govern català n’es un dels grans impulsors tant per l’excel·lència dels productes que se n’obtenen com pels beneficis socials i ambientals que aporten.

Malgrat la crisi, esdevé un dels pocs sectors primaris que té un comportament positiu i constitueix una alternativa per a altres productors i empreses agroalimentàries.El conseller ha explicat que s’imposa cada cop més entre els consumidors el desig de fer compatible una alimentació equilibrada amb el respecte envers el medi ambient. L’alimentació ecològica i els aliments de proximitat guanyen pes a la cistella de la compra, en una tendència que es confirma a escala mundial.

“Tenim el repte de consolidar el creixement de la producció ecològica certificada per als pròxims anys, i la seva consecució passa per reforçar l’estructura del sector i els canals de comercialització, i per promoure el consum dels aliments ecològics a casa nostra”, ha manifestat el responsable de l’Administració agrària catalana. Durant la roda de premsa, Pelegrí ha afegit que es poden fer grans progressos per fomentar unes produccions agràries de gran qualitat mediambiental, i, tot i que tenim encara un gran recorregut i oportunitats en el mercat ecològic, la producció ecològica és una aposta de futur perquè els seus valors són els valors futurs de la societat. Per aquest motiu, el conseller ha explicat que “les administracions hem d’ajudar al sector, acompanyar-lo en el camí i fer-lo fort. Aquest ha de ser el nostre objectiu”, ha afirmat Josep Maria Pelegrí.


Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa