VadeVi
“Conservaré el caràcter únic de Jean Leon, basat en el cabernet sauvignon i el chardonnay”

En una trobada amb la premsa especialitzada, la directora general de Jean Leon, Mireia Torres, va explicar que el segell que pensa deixar en el celler que dirigeix des de setembre, és conservar la personalitat i el caràcter exclusiu dels seus vins, que és el gran patrimoni del celler.

Es van tastar diferents anyades del Cabernet Sauvignon Gran Reserva, les del 1975, del 1988, del 1994 i la del 2001 que està actualment al mercat i es va poder apreciar que malgrat les diferències climàtiques i les degudes a l ‘envelliment de les ampolles, el vi manté un caràcter recognoscible.

Tot i això, hi ha hagut una evolució i les anyades més antigues tenen més acidesa i menys grau (dels 12,5 º Alc. de les anyades més antigues fins els 14 de la l’actual). Segons Mireia Torres això es degut en gran part a l’escalfament climàtic, que fa que quan la planta completa el cicle natural de maduració, moment en que els tanins són poc agressius, el raïm ha madurat més en sucres i dóna més grau alcohòlic. Però no només a això: “Els temps han canviat i ara el que s’imposa és la immediatesa en tots els àmbits. Abans els vins es feien més àcids per garantir una bona conservació i una evolució positiva d’anys en ampolla. Ara els vins surten del celler llestos per ser beguts, més rodons”.

Torres afegia que això pot tenir conseqüències: “Pot anar en contra d’una vida llarga de les ampolles. No sé si els vins actuals aguantaran vius trenta anys, com ho ha fet el del 1975”. I és que totes les anyades estaven en bones condicions i permetien copsar el caràcter únics dels primers vins catalans de cabernet sauvignon. La directora de Jean Leon va precisar que també el fet d’estar elaborats amb aquesta varietat els ha garantit la longevitat: “cap rioja, amb les varietats que empren, hauria aguantat la fruita tans anys”


MIREIA TORRES ÉS DIRECTORA GENERAL DE JEAN LEON DES DE SETEMBRE DE 2010 FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa