VadeVi
‘Crackòvia’, Ferran Adrià, Jordi Labanda i Elisabeth Reyes, protagonistes de la Setmana del Cava

El dissenyador Jordi Labanda ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell de la 28ena Setmana del Cava: una dona a l’estil de les pel·lícules de Hollywood dels anys 50, amb una copa de cava a la mà. Un cartell que s’ha presentat aquest dilluns a l’Auditori de la Pedrera de Barcelona i que el president de la Confraria Pere Bonet ha qualificat de “magnífic i elegant”.

L’acte ha servit també per presentar el programa de la Setmana del Cava que aquest any s’allargarà durant gairebé un mes: del 7 al 31 d’octubre. El motiu, adaptar-se a l’agenda del prestigiós cuiner Ferran Adrià, considerat el millor del món, i que aquest any serà investit com a Confrare d’Honor en la Investidura Tardoral. Aquesta investidura, que per Pere Bonet representa “una oportunitat de retre un homenatge, felicitar-lo i agrair-li tot el que ha fet per la nostra gastronomia”, serà l’última activitat de la Setmana del Cava.

El tret d’inici serà el dimecres 7 d’octubre amb el Congrés Internacional del Cava però el pregó no serà fins aquell dissabte. La Confraria del Cava ha buscat uns pregoners d’excepció: Carles Puyol i Andrés Iniesta, o més ben dit, els actors que els encarnen al programa ‘Crackòvia’, Jordi Rios i Oriol Cruz. Seguidament tindrà lloc la coronació de la Reina del Cava, Elisabeth Reyes, model televisiva i Miss Espanya 2006.

La festa tindrà altres activitats, com el lliurament de premis del concurs d’aparadors, la cercavila, la Nit Jove del Cava -amb els grups Santi Arisa i la Tribu i Se Atormenta una Vecina-, la mostra de plaques de cava, la nit del confrare o la cursa solidaria, que aquest any arriba a la tercera edició i que col·labora amb la Marató de TV3. Una de les novetats d’aquest any és la Cava Night, una de les activitats que organitzen els Joves Cofrares i l’única que se celebra fora de Sant Sadurní, a Barcelona.

Promoure el cava
Una de les prioritats de la Confraria que van destacar tots els ponents de la presentació és justament la promoció del cava, entre ells el president de l’Institut del Cava, Joan Amat, i el Director General de l’Incavi, Oriol Guevara, que van elogiar i agrair la feina feta per la Confraria. El president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet, va ssegurar que “la Confraria no és només una eina útil, eficaç i eficient sinó absolutament necessària per la promoció del cava”. Per la seva banda, Pere Bonet va agrair la confiança del Consell Regulador i va aprofitar per fer una crida a la implicació a tots els cavistes que no són cofrares dient que “si la cofraria es fa forta, serà fort el cava”.


Pere Bonet, Gustau Garcia Guillamet i Oriol Guevara destapen el cartell de la Setamna del Cava. A la dreta, Joan Amat i Carles Jimenez FOTO: VADEVI.cat


El cartell de la Setmana del Cava ha estat dissenyat per Jordi Labanda, que serà investit Confrare de Mèrit FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa