VadeVi
‘Després de tres medalles consecutives, encara ens costa vendre el vi’

“Amb el Domus Pensi portem guanyant medalles des de fa anys: amb el 2004, Gran Medalla d’Or, amb el 2005, Medalla d’Or, i ara, amb el 2006, Gran Medalla d’Or i millor vi negre del concurs, i tot i així, venem el vi al mateix preu que el 2004 (uns 15 euros) i encara ens costa vendre’l” Així expressa Joan Arrufí, propietari d’Altavins Viticultors, les dificultats amb les que es troben els petits cellers catalans a l’hora de comercialitzar els vins.

No es tracta, doncs, només de qualitat. “Sóc el cap del departament de viticultura, del celler, d’administració, de màrqueting i de vendes. Vaja, que m’ho faig tot sol, excepte la direcció enològica, de la que se n’encarrega en Jordi Vidal” diu Arrufí. Segons explica, està molt orgullós i content pel premi, perquè és un reconeixement a la feina que van començar el 2001, però explica que només amb les medalles no s’aconsegueix vendre més: “Necesitaria diners per rendibilitzar la medalla, per fer-ne publicitat, fer arribar la notícia a la premsa generalista” I tot s’ha de pagar: “Fins i tot les enganxines amb la medalla per posar a les ampolles les hem de pagar als organitzadors del concurs”. “Si no ho fas, no se n’assabenta ningú”, afegeix.

L’edició 2011 del Concurs Mundial de Brussel·les ha distingit amb medalles 70 vins catalans, 4 amb Gran Medalla d’Or, entre els quals el Domus Pensi del 2006, que a més, ha estat el millor vi negre de tots els participants.

Enguany al concurs hi han participat un total de 7.386 referències entre vins i destil·lats, i menys de l’1% han assolit alguna Gran Medalla d’Or. Catalunya amb quatre ha estat la regió vitivinícola que n’ha rebut més de tot l’Estat Espanyol, que n’ha rebut un total de 12.

Els quatre vins catalans que han rebut la màxima distinció han estat:

Castillo Perelada Gran Claustro Tinto 2005 DO Empordà
Domus Pensi 2006 DO Terra Alta
Fra Guerau 2006 DO Montsant
Maset del Lleó Reserva 2007 DO Penedès

Els guanyadors en cadascuna de les categories han estat:

Millor escumós: Champagne Gallimard Père & Fils – Cuvée de Prestige 2005 (Champagne, França)
Millor blanc: Terre Cortesi Moncaro – Vigna Novali Classico Riserva Bianco 2007 (Marche, Itàlia)
Millor rosat: Château de Berne – Terres de Berne 2010 (Provença, França)
Millor negre: Altavins Viticultors – Domus Pensi 2006 (Catalunya)
Millor dolç: Gonzalez Byass – Nectar PX (Andalusia)
Millor licor: Rémy Cointreau – Highland Park 18 Years Old (Escòcia)

En aquest mateix article, a la dreta, a l’apartat de Multimèdies relacionats, es pot decarregar el llistat sencer de medales per als vins catalans al Concurs Mundial de Brussel·les 2011.


EL DOMUS PENSI DEL 2006 HA ESTAT GUARDONAT COM AMILLOR VI NEGRE DEL MÓN AL CONCURS MUNDIAL DE BRUSSEL·LES 2011 FOTO: ALTAVINS VITICULTORS

Llistat de medalles catalanes al Concurs Mundial 2011

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa