El Coravin serveix copes sense destapar les ampolles de vi. Foto: Captura del vídeo promocional

Tastar un vi sense haver de destapar l’ampolla ja és una realitat amb l’invent del Coravin. És un estri que es basa en una agulla que perfora el tap i allibera el vi que surt per la mateixa agulla i es pot servir en petites quantitats. Evita l’oxidació de la resta del vi de l’ampolla gràcies a un sistema de subministrament de gas inert (argó) que minimitza l’entrada de l’aire. D’aquesta manera, servir una sola copa d’un gran vi és fàcil. I la resta de l’ampolla pot continuar guardada, mesos o anys, sense que decaigui.

El crític més famós de vins, Robert Parker diu que és “l’invent més important dels últims 30 anys en el món del vi”, i tot el sector li té posada la mirada. Després de la seva comercialització a finals de 2013, es pot trobar des de la segona setmana de novembre a l’Estat espanyol a través de les distribuïdores Lavinia i Vila Viniteca. A més, el pròxim dimecres 19 de novembre, la distribuïdora i botiga especialitzada Vila Viniteca oferirà a tots els seus clients unes demostracions gratuïtes per conèixer el seu ús i detalls. Es faran a la tenda del c/Agullers, 7 de 16:30h fins a les 20:30h. El preu del Coravin és de 299 €.

El Coravin es va crear a Massachusetts per Greg Lambrecht, un enginyer especialitzat en tecnologia mèdica i ha revolucionat el món del tast i el servei a copes. Parker també afirma que hi haurà “un abans i després” del Coravin a l’hora de tastar grans vins. Tot i que va tenir unes incidències a principis d’any i es va retirar la seva venda del mercat durant uns mesos, ja que es va detectar que hi havia ampolles que explotaven per no suportar bé les pressions, l’empresa ha millorat l’invent i ja es troba a 5 països europeus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa