El Coravin serveix copes sense destapar les ampolles de vi. Foto: Captura del vídeo promocional">

Tastar un vi sense haver de destapar l’ampolla ja és una realitat amb l’invent del Coravin. És un estri que es basa en una agulla que perfora el tap i allibera el vi que surt per la mateixa agulla i es pot servir en petites quantitats. Evita l’oxidació de la resta del vi de l’ampolla gràcies a un sistema de subministrament de gas inert (argó) que minimitza l’entrada de l’aire. D’aquesta manera, servir una sola copa d’un gran vi és fàcil. I la resta de l’ampolla pot continuar guardada, mesos o anys, sense que decaigui.

El crític més famós de vins, Robert Parker diu que és “l’invent més important dels últims 30 anys en el món del vi”, i tot el sector li té posada la mirada. Després de la seva comercialització a finals de 2013, es pot trobar des de la segona setmana de novembre a l’Estat espanyol a través de les distribuïdores Lavinia i Vila Viniteca. A més, el pròxim dimecres 19 de novembre, la distribuïdora i botiga especialitzada Vila Viniteca oferirà a tots els seus clients unes demostracions gratuïtes per conèixer el seu ús i detalls. Es faran a la tenda del c/Agullers, 7 de 16:30h fins a les 20:30h. El preu del Coravin és de 299 €.

El Coravin es va crear a Massachusetts per Greg Lambrecht, un enginyer especialitzat en tecnologia mèdica i ha revolucionat el món del tast i el servei a copes. Parker també afirma que hi haurà “un abans i després” del Coravin a l’hora de tastar grans vins. Tot i que va tenir unes incidències a principis d’any i es va retirar la seva venda del mercat durant uns mesos, ja que es va detectar que hi havia ampolles que explotaven per no suportar bé les pressions, l’empresa ha millorat l’invent i ja es troba a 5 països europeus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa