«El tall és independent de la forma»

L'INNOVI i l'INCAVI han organitzat 12 jornades tècniques de poda de la vinya

Els tallers de poda s’han desenvolupat al territori de cadascuna de les 12 DO catalanes Foto: VADEVI.cat

El Clúster Vitivinícola Català (INNOVI) i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) amb la col·laboració de les 12 Denominacions d’Origen Catalanes han organitzat 12 jornades tècniques de poda de la vinya per a formar els viticultors i el personal dels cellers inscrits a les Denomincions d’Origen. Aquesta formació, gratuïta pels assistents, ha tingut una gran acollida i han participat 235 persones.

Les jornades s’han celebrat als territoris de les 12 DO, des del 19 de novembre a l’1 de desembre del 2012. S’han estructurat en una part teòrica i una altra de pràctica, en horari de 8 a 12 i 13 a 17 hores.

La jornada ha tingut com a objectiu ressaltar la importància de la poda de la vinya. Millorar i desenvolupar la formació del personal en noves tècniques de poda que afavoreixin la vida de la vinya, garantir la seva salut, perllongar la productivitat i optimitzar el costos inherents a aquesta activitat.

Durant la primavera del 2013 aquestes sessions tindran una segona part per tal de traslladar la necessària poda en verd.

Nou comentari