VadeVi
El Vívid 2016 genera prop de mig milió d’euros d’impacte econòmic

L’estudi d’impacte econòmic de la campanya VÍVID, encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, reflecteix l’èxit de l’edició 2016. Un total de 7.305 persones han gaudit d’activitats destacades centrades en el patrimoni enoturístic i històric de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, com jornades gastronòmiques, visites guiades, maridatges, paquets turístics, tallers, jornades de portes obertes i enomarketing, entre d’altres.

La despesa per assistent ha estat de 24,7 € i la procedència del visitant majoritari és de Catalunya, en un 49 %; de les comarques gironines, en un 34 %; i d’origen estranger, en un 17 %. El 68 % dels assistents al VÍVID ho han fet acompanyats per família i/o amics, mentre que el 23 % ho ha fet amb la seva parella. S’ha tractat sobre tot d’un públic madur, amb una edat mitjana de 45 anys, i amb una motivació, en el 44 % dels casos, d’interès pel món del vi.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha declarat que “VÍVID segueix consolidant-se i creixent en el nombre de participants. L’impacte econòmic registrat al territori anima a continuar treballant en la promoció de la Costa Brava com a destinació enoturística”. Aquesta afirmació es recolza amb el gran acolliment que ha tingut la darrera edició, amb un índex de prescripció per part del públic de 8’74 sobre 10.

VÍVID, El Festival del Vi

Amb la primavera es reinicia el cicle de la vinya a l’Empordà, a la Costa Brava, i amb ella neix VÍVID, el primer festival del vi de l’Alt Empordà i Baix Empordà amb el què es vol donar a conèixer el món i el producte del vi empordanès mitjançant activitats i experiències enoturístiques a la destinació. La primera i segona edició de VÍVID proposaven 55 activitats i promocions al 2014, i 109 al 2015, i van comptar amb 3.000 i 5.748 participants respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa