VadeVi
«Grans vins a petits preus, 175 vins catalans per menys de 10€»

Sovint es diu que el vi català per ser bo ha de ser car, i es pensa també que el vi d’altres indrets és millor. Per desmentir aquestes creences força esteses, el sommelier Lluís Romero acaba de publicar el llibre “Grans vins a petits preus”, amb el subtítol de “175 vins catalans per menys de 10€”, editat per Cossetània Edicions.

Es tracta d’una guia pràctica adreçada als consumidors, on l’autor recomana una selecció de 175 vins, feta amb un criteri estrictament personal, que Romero justifica d’aquesta manera: “De ben segur que us semblarà que hi falten molts vins i que discrepareu d’alguna de les tries, i tindreu tota la raó: cadascú té la seva veritat. Aquí teniu la meva”.

El llibre fa una breu repassada a les varietats de raïm més habituals als vins catalans, 15 blanques i 12 de negres; així com una petita descripció de cadascuna de les 12 denominacions d’origen catalanes, que serveixen per estructurar el llibre i una. També fa un petit resum sobre alguns dels cellers amb vins seleccionats i un llistat final amb les dades de contacte de tots els cellers.

No hi ha notes als vins, diu que puntuar-los li sembla “d’una crueltat extrema; resumir la feina del viticultor i de l’enòleg en un número se’m fa massa dur. El número és el mateix per a tots els vins de la guia: un 10”.

L’autor

En Lluís Romero Garrido (1974) va superar, amb qualificació d’excel·lent, el curs de sommelier a Girona. Va representar la província als campionats de Catalunya, al costat dels 3 sommeliers del Celler de Can Roca. Després d’unes quantes experiències a restaurants Michelin es va convèncer què el seu lloc no era allà. Així, va començar a dedicar molt més temps al seu projecte Clos dels Cims (vi propi, tast a domicili i assessorament). El Clos dels Cims 2013, la primera anyada d’en Lluís va rebre 86 punts Peñín. Actualment, en Lluís organitza cursos de tast, fa de jurat a concursos de vins, i de tertulià a la ràdio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa