VadeVi
“Hi ha un enorme potencial per al cava a Brasil, pot arribar a ser molt competitiu”

Com neix Sabor i Saber?
Sabor i Saber neix de la voluntat de promoure un intercanvi entre la gastronomia i cultura brasileres amb altres països. Com que porto nou anys vivint a Barcelona i sempre he treballat amb gastronomia i restauració, és molt natural que l’inici sigui amb Catalunya. L’objectiu principal és acostar les cultures, generar informació i crear o ampliar possibilitats de negoci.

I aquest objectiu l’heu acomplert?
Han estat dies intensos, però des de la primera acció, una degustació el dia 18, amb el Institut del Cava, vam veure que l’hem encertat. Amb el sopar amb Jordi Juncà, es va confirmar que la gent estava encantada, curiosa i contenta per poder gaudir d’un esdeveniment així. La paraula que més vam sentir aquell dia va ser “interessant”. Hem treballat dur però ha valgut la pena.

Quin tipus de públic heu tingut?
Hem tingut aforament màxim, la gran majoria és un públic altament especialitzat.

Que té el cava que mereix aquest lloc tan destacat a Sabor i Saber?
Per a nosaltres el cava, a part de que ens encanta, és emblemàtic. No podria haver un esdeveniment sobre Catalunya a Brasil sense cava i sense vi català! Estem molt contents de tenir el suport de l’Institut del Cava i Bodegues Miguel Torres.
[[frase]]
Els brasilers coneixen el cava?
Els enòfils i sommeliers, per descomptat que si. Però el públic en general no coneix gaire el cava. Des del nostre punt de vista, hi ha un enorme potencial a Brasil, el cava pot arribar a ser molt competitiu i estem disposats a col·laborar en aquest procés.

I Catalunya?
La gent dels principals mercats -com Sao Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais i Brasília- sap que es tracta de la zona més pròspera de l’Estat espanyol, però crec que falten accions més concretes de difusió de productes, serveis i la cultura catalana. El meu somni es portar castellers al Brasil!

Quina ha estat la resposta dels restauradors brasilers? Els ha agradat el cava?
Els restauradors que estan col·laborant amb l’esdeveniment, han ampliat els seus horitzons en relació amb el cava, la cultura per espumosos al Brasil és molt del Xampany i Prosseco (vi espumós italià, típic de la província de Treviso). La resposta que hem tingut és que els han agradat molt i estan disposats a oferir-ne als seus restaurants. Ara és el moment de començar les accions comercials, almenys a Minas Gerais hem construït un pont sòlid amb restauradors i distribuïdors. És un esforç que valdrà la pena perquè encara que té molts problemes econòmics, Brasil és un país enorme i té mercat pels productes i la cultura catalana.

L’any que ve Brasil vindrà a Barcelona?
Sí, l’any que ve Sabor e Saber serà a Barcelona, però encara no tenim dates tancades. El que tenim clar és que volem treballar en dos fronts: el cultural i el comercial. Volem acostar les cultures i fer business. Tenim la base, que és el suport i la presència de tres xefs brasilers de primera línia.


Juliana Velloso és directora de Sabor e Saber FOTO: SABOR E SABER

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa