VadeVi
?Josep Pelegrín, el segon “Millor Sommelier de l’Estat espanyol 2014”
  • CA

Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014, al tast final dels Premis Vinari 2014. Foto: vinari.cat

Guillermo Cruz, del restaurant Mugaritz (2 estrelles Michelin) i representant l’Associació de Sommeliers d’Aragó, ha guanyat el títol de “Millor Sommelier de l’Estat espanyol 2014” en el concurs que organitza la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES). Josep Pelegrín, gerent de la botiga especialitzada El Petit Celler de Manresa i jutge de tast dels Premis Vinari, representant l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS), ha resultat el segon finalista. Roberto Durán, del restaurant Caballito de Mar a Palma de Mallorca i representant l’Associació de Sommeliers de les Illes Balears, ha quedat en tercer lloc. El sommelier de Mugaritz succeeix així a Pilar Cavero, del Celler de Can Roca, guanyadora de la competició del 2013.

A la semifinal de la competició s’han presentat 41 sumillers de tot l’Estat, que es va celebrar durant el 9 i 10 de desembre al palau de congressos de Santiago de Compostela, en el marc del congrés ”UAES work in progress 2014”.

Pelegrín també va quedar segon en la final del “Millor Sommelier de l’Estat espanyol 2013″, una competició que consta de cinc taules de proves tècniques, teòriques i pràctiques en què els participants han d’identificar un producte, fer tastos, maridatges, reconèixer errors en una carta errònia o fer un servei de decantació. Per altra banda, Josep ha estat nomenat “Millor Sumiller de Catalunya 2014” per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS), celebrat el certamen el passat mes de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa