VadeVi
La Confraria del Cava s’adhereix al programa europeu de consum responsable

La seu de la Confraria del Cava, a Torre Ramona, ha acollit la 28a edició del Congrés Internacional del Cava que es celebra en el marc dels actes de la XXIX Setmana del Cava. El seu president, Pere Bonet, ha presidit l’obertura, juntament amb el vicepresident i director tècnic, Jaume Gramona. La cloenda d’aquesta edició ha anat a càrrec del director general de l’INCAVI, Oriol Guevara.

Uns 150 professionals i estudiants del món de la producció i elaboració del cava s’han inscrit en aquesta convenció en què hi ha participat com a ponents una desena d’experts procedents de prestigioses institucions nacionals i internacionals. S’han presentat ponències tècniques sobre el control microbiològic en l’elaboració de cava i sobre el paper de l’oxigen en els vins espumosos.

El professor José Ramon Lisarrague ha fet una valoració de la verema al Penedès d’aquest any, i l’enòleg francès Denis Bunner, ho fa fet de de la regió de la Xampanya. La part final del Congrés s’ha dedicat a les propietats organolèptiques del cava i el sommelier Agustí Peris ha ofert un curiós tast de vins espumosos elaborats al Regne Unit.

En finalitzar el XXVIII Congrés Internacional del Cava, la Confraria ha signat el conveni d’adhesió al programa WINE IN MODERATION, una iniciativa europea que promou el consum responsable de vi i cava com una norma socio/cultural amb l’objectiu de prevenir i reduir l’abús i els danys relacionats amb el consum d’alcohol. Al mateix temps, el programa intenta preservar el lloc que el vi i el cava ocupen en el marc de l’economia i la cultura de la societat europea. La Confraria del Cava és la primera confraria bàquica del món que s’adhereix al programa Wine In Moderation.

Pere Bonet, el secretari general de la Federació Espanyola del Vi, Pau Roca, i el secretari general de FIVIN, Domingo Valiente, han signat el conveni d’adhesió, segons el qual, la Confraria del Cava es compromet a la difusió del principal missatge comú de moderació i a complir el codi d’Autoregulació del Vi en Matèria de Publicitat i Comunicacions Comercials de la Federació Espanyola del Vi.

WINE IN MODERATION, gestionat a l’Estat des de l’any 2009 per FIVIN, ha creat una sèrie d’activitats educatives denominades “l’Art de Vivre” dirigit tant a consumidors com a la pròpia indústria vinícola, on la màxima és transmetre a la societat la importància de la moderació i propiciar el canvi cultural, ja que el vi ha estat i és una part integrant de la vida i la cultura europea apreciat per milions de persones al món. A banda del missatges de moderació, s’ha creat un Consell d’Informació del Vi, que vetllarà per les “bones pràctiques” a tota Europa i estimularà la investigació independent sobre els aspectes objecte del programa.

El Programa representa la contribució del sector del vi al Fòrum Alcohol i Societat de la Comissió Europea, com a part de l’Estratègia de la Unió Europea de suport als Estats membres. El Fòrum, on el sector del vi és un membre actiu, pretén coordinar la participació dels actors implicats per a poder compartir les activitats reeixides amb els socis de tota la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa