“La vinya, tallafoc natural per excel·lència”

El celler Terra Remota valora els efectes de l'incendi i destaca la importància de la viticultura a l'Empordà

Quan fa prop d’un parell de mesos del devastador incendi que va afectar l’àrea de l’Alt Empordà el passat mes de juliol, Terra Remota duu a terme una nova verema marcada pels efectes d’un estiu especialment sec.

El foc va cremar de nou l’Alt Empordà el passat mes de Juliol. Avivat per la intensa Tramuntana que bufava, va afectar una àrea de gairebé 14.000 ha, en el què ha estat l’incendi més devastador dels últims decennis. Iniciat a La Jonquera, el foc va envoltar la propietat de Terra Remota, ubicada a pocs kilòmetres de Capmany, i va cremar les zones boscoses que circumden la vinya, les tanques naturals de la finca i de l’embassament d’aigua i les cobertes vegetals de l’edifici del celler, la qual cosa va causar danys de relativa importància. Afortunadament, la vinya, tallafoc natural per excel·lència, va resultar lleument afectada i el celler lamenta tan sols la pèrdua de les dues fileres perimetrals de la plantació.

Marc Bournazeau, propietari i gerent de Terra Remota, ha declarat: “la valoració dels danys s’ha quantificat en 50.000 €, però el més important és que afortunadament no hem hagut de lamentar danys personals, cosa que podria haver succeït, donada la virulència de l’incendi en aquesta zona de Capmany. Episodis com aquest posen de relleu la importància de la vinya a l’Empordà, i no només com a part integrant del paisatge.”

Encara amb els efectes de l’incendi a la memòria, Terra Remota va iniciar la verema el passat mes d’agost amb les varietats Chenin blanc i Garnatxa blanca i no compta acabar-la fins a mitjans del proper mes d’octubre, en un any marcat per la persistència d’una sequera que ha ocasionat rendiments especialment baixos. La qualitat, en canvi, es preveu excel·lent.

Es presenta Clos Adrien 2009

Amb el raïm sirà de les 2 hectàrees de la parcel·la anomenada Adrien, de sòl granític, s’elabora el vi Clos Adrien, que enguany arriba ja a l’anyada 2009 –la quarta des de que aquest vi va sortir al mercat per primer cop-.

El celler el defineix com: “D’un color porpra intens a la vista, és expressiu i complex, amb notes de caramel i cacau, amb regalèssia i gerd, i estructurat, ric i de taní sedós a la boca”.

Nou comentari