«Memorable» Josep Foraster Trepat, segons The New York Times

El negre monovarietal de la DO Conca de Barberà ha estat l'únic vi català seleccionat entre 20 vins de la franja dels 20 dòlars

La varietat de raïm trepat és autòctona i gairebé exclusiva de la DO Conca de Barberà. Foto: Mas Foraster

Eric Asimov, crític de vins del New York Times i un dels experts més reconeguts de la premsa mundial, ha situat el Josep Foraster Trepat 2010 entre 20 vins de tot el món per recomanar-los al New York Times com a “Ampolles memorables per 20$”.

Entre aquests 20 vins de tot el món ha estat l’únic vi català seleccionat, i en diu que “és pàl·lid, fresc, lleuger i amb aromes de cirera, amb un toc de xocolata amarga, deliciós quan està lleugerament fred”.

Ricard Sebastià, enòleg i propietari del Celler Mas Foraster, està molt satisfet del reconeixement i també destaca la importància que té per la Denominació Conca de Barberà, que un vi elaborat de trepat tingui aquesta repercursió. Des del celler també s’assenyala que la trepat és una varietat que per les seves característiques agrada molt als nord-americans. De fet, de les 15000 ampolles que elaboren de negre trepat unes 8000 s’exporten als Estat Units i concretament a Nova York.

Nou comentari