VadeVi
“Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”
  • CA

Diu una dita popular: “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”. Di i fet. I per amanir-ho, una festa. I tot mercès a la col·laboració del Celler del Masroig i Toni Falgueres, reconegut sommelier. En van fer una de grossa per presentar en públic el vi novell. L’objectiu, recuperar la tradició i contribuir a mantenir la identitat d’un poble. Com? Amb delícies fetes amb botifarra d’ou i rovellons de botó, sobrassada amb mel i mató, botifarra de ceba amb bolets… I oli de Masroig de la primera premsada, de color verd intens. I vi jove. Van ser els primers apunts del que vindria després.

El que arribaria al Celler de Gelida de Toni Figueras seria l’escudella i la carn d’olla, on els assistents van tenir un paper important en l’elaboració de les pilotes i el reompliment dels galets. I el vi novell de Masroig, de protagonista a totes hores. Una manera com una altra, però molt nostrada, de donar la benvonguda als dies freds. I el vi va ajudar-hi, amb el seu cupatge de garnatxa, samsó i ull de llebre per busca la frescor, per trobar la fruita gairebé intacta del raïm a la nostra boca amb la brillantor del vi inacabat


Festa del vi novell al Celler de Gelida Foto: J.M.O

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa