Estarem d’acord que el vermut té doble cara: la de dia i la de nit. Mentre hi hagi sol, ve de gust plantar-se a una terrassa amb un got de vermut, gel i olives. Un bon preludi per a obrir la gana quan s’acosta l’hora del dinar.

Ara bé, quan arriba la nit, el vermut es proposa seduir paladars amb altres sabors. Sovint es barreja amb destil·lats de graduació, sodes, sucs o fruites. Gràcies a la seva versatilitat i qualitat, és un company de luxe per a un ampli repertori de còctels, per la qual cosa no falta mai a les prestatgeries dels bons bàrmans.

Sempre és bon moment de gaudir d’un combinat, però un 19 de març, dia del Pare i Sant Josep, podem sorprendre i felicitar els homenatjats amb un còctel que porta el seu nom en femení: el Josefina.

Vet aquí la seva recepta:

– 2 mesures de rom blanc

– 1 mesura de vermut

– 1 rodanxa d’aranja

– Soda

Servit en un got alt i afegint-hi soda al gust, es beu sense pressa i convida a repetir. Un dia és un dia. Els ingredients, rom blanc, més lleuger de color i d’aromes que el fosc; vermut sec (si es vol amb la variant dolça, preparar-lo amb vermut negre), i un grill d’aranja, tallat ben prim i coronant la copa.

Per molts anys a tots els Joseps, Peps, Josefes i Josefines!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa