L’equip del programa gastronòmic de TVE “Un país para comérselo” que copresenten Imanol Arias, Juan Echanove, amb la col·laboració del periodista i còmic Tonino, va desplaçar-se al Priorat, segons informa Turisme del Priorat.

Un país para comérselo (www.rtve.es/television/un-pais-para-comerselo) és una producció de TVE i Ganga Producciones. S’emet des del setembre de 2010, amb la finalitat d’acostar l’espectador a la gastronomia, els paratges i la cultura de diferents punts de l’Estat

El capítol dedicat a la Costa Daurada, que està previst que s’emeti la propera tardor, s’atura en les excel·lències de productes i especialitats culinàries del territori. La selecció final dels espais i productes s’ha fet des de la pròpia productora, tot i que han comptat amb l’assessorament del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

El rodatge va tenir lloc en dos dies. El programa de visita va ser breu ja que aquest capítol està dedicat a tota la Costa Daurada. Imanol Arias i Juan Echanove van apropar-se a les vinyes de la finca de L’Ermita de la mà d’Alvaro Palacios. Mentrestant, Tonino, que és qui presenta les curiositats i llocs d’interès, va visitar el museu del tranvia de Gratallops i va fer un tomb pel poble.

El capítol també parlarà de la calçotada de Valls, l’elaboració de plats amb peix blau de Tarragona, les galeres de Cambrils i la tonyina de Torredembarra, l’elaboració de xató al Vendrell, una recepta de coca de recapte feta a Riudoms, i un tast de vermut i avellanes a Reus i de vi pimentat a Santes Creus. I a més a més, dels bombons de vinagre d’Enric Rovira, de les neules i d’altres productes de la gastronomia de la Costa Daurada, i oferirà imatges des de l’aire d’espais culturals i naturals del territori.

Arias i Echanove van ser els encarregats d’avançar els detalls del programa, juntament amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el diputat Josep Maria Cruset, en un acte a la seu de la institució supramunicipal, el divendres passat. La Diputació patrocina aquest espai televisiu a través del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, amb la col·laboració de les oficines i patronats municipals de turisme de Tarragona, Reus, Cambrils, el Vendrell, Torredembarra, Valls, el Consell Comarcal del Priorat i l’Ajuntament de Riudoms.

El Consell Comarcal del Priorat va fer entrega d’un lot de productes típics de la comarca a cadascun dels protagonistes.


Protagonistes de la sèrie de TVE FOTO: TURISME DEL PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa