“Vins a Vins”, nou programa de la Xarxa de Televisions Locals

El protagonitzen la sommelier Meritxell Falgueras i el cuiner Pep Nogué

La Xarxa de Televisions Locals ha estrenat “Vins a vins”, un programa coproduït per Alguna Pregunta i Sommedia que vol apropar el públic al món del vi a través d’un to proper, distès i dinàmic, fugint de l’elitisme que sovint envolta l’enologia. El cuiner Pep Nogué i la sommelier Meritxell Falgueras condueixen aquest espai, amb el propòsit d’ensenyar els espectadors les característiques de les diferents varietats vinícoles i ajudar-los a escollir el millor per a cada ocasió.

Així, a cada capítol, de 25 minuts de durada, Meritxell Falgueras visita una família per proposar-los un vi d’acord amb l’àpat que preparen. Dinars d’aniversari, graellades, pizzes, pa amb tomàquet… l’objectiu és trobar el vi més adient per a qualsevol tipus de menjar. Al seu torn, Pep Nogué mostra a cada episodi com preparar un plat que tingui com a ingredient principal el vi, des d’un salmó al cava a unes figues farcides amb gelea de mistela.

Vins a vins també recull la relació que diferents personatges populars mantenen amb el vi. Sergi López, Bibiana Ballbé, Lídia Heredia, Lluís Gavaldà o Màrius Serra seran alguns dels rostres que participaran al programa. Altres seccions que complementaran l’espai tenen a veure amb els consells per mantenir el vi, els estris que hi estan relacionats i tot tipus de curiositats.

Meritxell Falgueras és sommelier i col·laboradora de COMRàdio, La Vanguardia i Time out. Va ser declarada Nas d’Or jove promesa l’any 2007 i el seu bloc www.winesandthecity.com ha estat reconegut com el millor bloc de continguts de Catalunya. Recentment ha publicat el llibre Presumeix de vins en 7 dies.

Pep Nogué és cuiner i gastrònom. Format a l’Escola d’Hosteleria de Girona, durant molts anys va treballar al Celler de Can Roca. És autor dels llibres Temps de Silenci,Menjar per un Euro, La cuina de les Terres Gironines, La Cuina de l’Arròs de Pals, Els avis cuinen i Fruites Sí!, entre altres títols. També ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació (COMRàdio, Descobrir Cuina, Catalunya Ràdio i RAC1).

L’XTVL distribueix el programa a totes les televisions adherides, que l’emeten en l’horari que han convingut. També es podrà veure per Internet a l’adreça www.xiptv.cat/vinsavins.

Nou comentari