«Vins del futur» a Alimentaria

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, durant la presentació d’Alimentaria 21012ralitat de Catalunya. Foto: J.P.

La Fira Alimentaria 2012, que se celebrarà del 26 al 29 de març a la Fira de Barcelona-Gran Via, inclourà a l’espai de seminaris i activitats sobre el vi Vinorum, una zona de tast singular sota el concepte 50 per al 2020, una selecció de vins, alguns dels quals catalans, que es preveu que marcaran tendència de cara al futur.

La selecció ha estat feta per un Comitè de Tast compost per sommeliers de prestigi, entre els quals Xavier Ayala, president de l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) i quatre més escollits per la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES) i l’Acadèmia de Sumilleria & Master Sumillers d’Espanya (A.S & M.S.I).

Durant la presentació, presidida pel conseller d’Agricultura i Alimentació, Josep Maria Pelegrí, Ayala ha explicat que aquests 50 “vins del futur”, que es preveu que marcaran “les tendències de consum per a l’any 2020”, han estat seleccionats tenint en compte factors com “la sostenibilitat, les varietats que es preveu que agafin protagonisme, les zones que més s’adaptin al canvi climàtic o el mètode d’elaboració”.

Aquesta és una de les principals novetats del Saló Alimentaria, que ha estat presentat aquest divendres a Barcelona.

Per la seva banda, el conseller Pelegrí ha assegurat que la Fira Alimentaria serà “una bona plataforma per impulsar el turisme gastronòmic i enològic” al temps que ha afirmat que “els cellers catalans estan compromesos amb aquesta fira”.

Finalment, l’activitat “España, el País de los 100 Quesos” incloura maridatges amb bona presència de vins de les DO catalanes a partir d'”un acorda amb l’INCAVI”, segons ha anunciat l’expert en formatges Enric Canut.

Nou comentari