‘Wine & Spirits Magazine’ puntua alt un trepat de la Conca de Barberà

Els 91 punts del Josep Foraster Trepat 2010 reforça l'anomenada internacional i el potencial comercial d'aquesta varietat autòctona

La varietat de raïm trepat és autòctona i gairebé exclusiva de la DO Conca de Barberà. Foto: Mas Foraster

La revista nordamericana Wine & Spirits Magazine ha seleccionat i puntuat amb 91 punts un vi del Celler Mas Foraster, el Josep Foraster Trepat 2010. Una qualificació que la revista considera com una recomanació excepcional.

L´Associació Vinícola Catalana va organitzar a Nova York una mostra de vins catalans que es comercialitzen als EUA, amb el conegut sommelier Josep Roca. Va ser en aquest acte on el catador de Wine&Spirits va tastar el Josep Foraster Trepat 2010 i va dir que “era el vi que ell beuria a casa seva”. Després en va demanar una mostra a l’importador i en va fer la ressenya.

La nota va acompanyada d’aquesta ressenya breu del crític de la revista que qualifica el trepat de Mas Foraster “d’electritzant”. Explica també molt per sobre l’origen i la peculiaritat d’aquesta varietat única de la Conca de Barberà. I acaba per exaltar els tocs florals i “l’acidesa cristal·lina” d’aquest vi “made in DO Conca de Barberà”.

Aquest reconeixement a nivell internacional posa de manifest l’excel·lent trajectòria d’aquest celler d’origen familiar i que des d’un principi va apostar per elaborar vins d’alta qualitat.

A més, el fet que hagi estat un trepat el vi puntuat i amb tant alta valoració reforça l’anomenada i el potencial d’aquesta varietat autòctona de la Conca de Barberà.

Wine & Spirits Magazine és una publicació amb una gran influència al mercat anglosaxó i al nord-americà en concret.

Nou comentari