VadeVi
A debat el present i futur dels vins ecològics a Catalunya
  • CA

La guia Vinum Nature premia els millors vins sostenibles. Foto: VADEVI.cat

Catalunya és una de les regions d’Europa més importants quant al nombre de vins i caves ecològics de qualitat. És per això, que amb motiu de la presentació de l’edició especial de la Guia Vinum Nature publicada per Ecomundis Editorial, s’ha convocat dos actes, oberts al públic, dirigits i moderats per Pablo Chamorro, editor i promotor de les guies Vinum Nature.

En el primer, que es durà a terme avui, dijous 15 de novembre a les 19h a l’Apple Store del Passeig de Gràcia / plaça de Catalunya de Barcelona, es donarà a conèixer com es pot reduir l’impacte ambiental i la petjada de carboni d’un llibre, mitjançant la seva edició digital. També s’explicarà com és i com funciona el format iBook2 utilitzat en la publicació, així com les seves capacitats aplicats a catàlegs i llibres.

D’altra banda, també es donaran a conèixer les propietats saludables dels vins ecològics i el fet que Catalunya està a l’avantguarda de la vitivinicultura ecològica i sostenible.

El segón acte, que se celebrarà divendres 16 de novembre a les 19h a la Casa del Llibre de la Rambla de Catalunya, 37 de Barcelona, serà un debat en que els veritables protagonistes, els viticultors i elaboradors dels vins ecològics, puguin expresar el seu punt de vista.

Hi participaran Josep Maria Albet i Noya, primer elaboradors de vins ecològics de l’Estat espanyol, Sara Pérez, enòloga de Mas Martinet, Ton Mata, director-gerent de caves Recaredo, Josep Maria Pujol-Busquets, director del celler Alta Alella, i Jaume Vallès, director de viticultura de Mas Blanc – Pinord.

Els debat s’estructurarà en els següents apartats:

– Dins d’una copa: La importància de l’autenticitat i la naturalitat del vi sense traces de fitosanitaris ni correccions massa artificials. El terroir i la qualitat del vi ecològic. Les varietats autòctones formen part del debat ecològic?

– Més enllà d’una copa: La importància del desenvolupament rural i la tradició. El paisatge i la preservació de la biodiversitat. La importància del la viticultura i el viticultor. Vins de finca.

– Certificacions: Les certificacions i tipologies de vins (ecològics, biodinàmics, naturals): opinió i evolució. El concepte de sostenibilitat, la petjada de carboni i la informació a l’etiqueta a les ampolles de vi.

– Tenim només un tipus de consumidor? La comunicació del vi ecològic. La distribució del vi ecològic en el mercat interior. Altres formats d’envàs, bag in box, taps, etc.

– Conclusions.

L’acte es clourà amb una degustació dels vins que elaboren els participants al debat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa