VadeVi
A punt de començar l’assemblea informativa del sector de la vinya i el vi convocada per Unió de Pagesos

Unió de Pagesos ha convocat per aquest dimarts a les vuit de la tarda una assemblea informativa d’àmbit nacional del sector de la vinya i el vi. L’objectiu és informar de la situació de mercat a l’Estat i a Catalunya, denunciar la nefasta gestió de l’OCM per part de les administracions estatal i autonòmica i exposar les reivindicacions del sindicat de cara a la manifestació del proper 20 de febrer a Barcelona.

Unió de Pagesos està denuncia des de fa temps i que denuncia la posició d’oligopoli de la gran distribució i de determinades empreses embotelladores, que marca els preus a la baixa i trenca les regles de joc del mercat.

D’altra banda, l’any passat el sindicat va reclamar reiteradament l’obertura d’una destil·lació de crisi urgent i imprescindible que finalment el govern espanyol va negar per motius pressupostaris. “La realitat ha estat que el Govern espanyol ha deixat perdre 17,6 milions d’euros del programa de suport nacional l’OCM (diners comunitaris) durant l’any 2009, amb els que es podrien haver destil·lat 500.000 Hl de vi”, han denunciat responsables del sector de la vinya i el vi del sindicat en un comunicat.

El sindicat assegura que “la situació de mercat actual és molt complicada, en part per la innacció del Govern català i central: davallada del consum interior i de les exportacions i un estoc als cellers equivalent a una collita, és a dir uns 34 milions d’hectolitres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa