A punt el vi 2011 de 10 Sentits

El col·lectiu d'enòlegs té gairebé a punt la Montonega 2011 elaborada conjuntament amb l'Agrupació de Viticultors del Pla de Manlleu +500

El col·lectiu 10 Sentits presenta enguany un vi elaborat amb montonega, parellada conreada en alçada. Foto: 10 Sentits

El col·lectiu d’enòlegs 10 Sentits ja té gairebé a punt el nou projecte d’aquest any, que s’espera que estigui disponible a partir del dia 15 d’abril, quan el posaran a la venda a la seva botiga online, i també iniciaran la distribució per abastir les botigues i restaurants que el comercialitzen.

Per al projecte d’enguany, corresponent a la verema del 2011, 10 Sentits va arribar a un acord amb l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu, de manera que aquest col·lectiu va proveir de raïm de la varietat montonega, una adaptació a l’alçada de la parellada, que dóna vins més estructurats i intensos.

La verema d’aquest raïm va començar a les 10 en punt del matí de dimecres 13 d’octubre, un dia assolellat, més propi del mes de juliol que no pas d’octubre, amb un raïm en perfectes condicions, molt sa, i amb una composició ideal per als objectius previstos.

La verema es va retardar molt per assolir raïm molt madur, amb un bon contingut de sucre que compensi el grau alcohòlic baix habitual de la parellada. La vinya triada rep el nom de Galzerana i es troba al municipi de Querol (Alt Camp), a les coordenades 41º24’41.59”N / 1º27’12.41”E, a 690 metres d’altitud sobre el nivell del mar.

Els 10 Sentits és un grup d’enòlegs catalans, amics, amb afinitats i inquietuds comunes, que la primavera de 2009 es van reunir per parlar de la situació en la que es trobava el sector vitivinícola.

Van arribar a la conclusió que Catalunya és un país pioner en l’elaboració de vins, amb molta i llarga tradició, amb un important patrimoni vitícola, prestigioses zones de producció i grans vins reconeguts arreu del món. Però també van veure que l’actual situació presenta un panorama incert de cara al futur; la globalització fa que cada vegada les empreses hagin de mil·limetrar les seves polítiques de productes, valorant les qüestions purament comercials per sobre d’altres, tancant la porta a molts aspectes dels que ens hauríem de sentir orgullosos.

L’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu té, entre d’altres objectius, definir, conservar, valorar i promoure el territori dels seus agrupats que abraçen tres municipis: Pla de Manlleu (Aiguamúrcia), Querol i Montmell, i tenen en comú tenir les seves terres per sobre dels 500 metres d’alçada sobre el nivell del mar. Aquesta alçada, junt amb la seva orografia, confereix a la zona les condicions idònies per a produir veremes d’alta qualitat i de característiques úniques i peculiars. Aquest pòsit és el que vol aprofitar 10sentits.

10 Sentits avança que volen premiar la fidelitat i participació en els seus projectes a tots els qui estiguin registrats al seu blog , entre els quals se sortejarà 10 lots d’ampolles fins a les 00:00 hores del dia 16 d’abril.

Aquests lots s’enviaran a domicili a tots aquells que resultin guanyadors del sorteig.

Nou comentari