El Nuat és un vi sense complexos, que es presenta “nu, despullat, gairebé sense paraules, pràcticament sense disseny”, expliquen fonts del celler.

Abadal ha elaborat aquest vi blanc amb la varietat autòctona de la DO Pla de Bages. És un monovarietal de picapoll “que expressa la picapoll de forma nua i simple”, segons l’enòleg del celler Joan Soler. D’aquí en ve el nom i la forma. La simplicitat de l’etiqueta va d’acord amb aquesta voluntat de mostrar l’autenticitat. Es tracta de “transmetre sense explicar i evocar sense il·lustrar”.

Les explicacions del president del celler Valentí Roqueta i l’enòleg Joan Soler durant la presentació a l’Hotel Arts de Barcelona, han anat acompanyades de les notes d’un violoncel. Diferents personalitats destacades de l’enologia i la gastronomia com Mey Hofmann de l’Escola Hofmann, Pere Monje del Restaurant Via Veneto, Jean Louis Neichel de Neichel Restaurant, el director de l’Incavi Oriol Guevara, el director de la Fundació Alícia i Toni Massanés han assistit a la presentació.


El Nuat és el nou monovarietal de picapoll d’Abadal FOTO: ABADAL


L’enòleg del celler Joan Soler (d’esquena) conversa amb alguns dels assistents a la presentació FOTO: ABADAL


Valentí Roqueta durant la presentació de Nuat a l’Hotel Arts de Barcelona FOTO: ABADAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa