Els vins Acústic Blanc 2015 (Acústic Celler) i Les Sorts Vinyes Velles 2013 (Celler Masroig) han estat escollits nous vins institucionals de la DO Montsant a fi de representar-la en actes promocionals i protocol·laris.

Acústic Blanc 2015 i Les Sorts Vinyes Velles 2013 han obtingut les puntuacions més altes per part del panell de tast que, el passat 27 de juny, va avaluar a cegues els vins blancs i negres presentats pels cellers al concurs organitzat pel Consell Regulador de la DO Montsant.

L’Acústic Blanc s’elabora amb 60% Garnatxa Blanca, 25% Macabeu, 10% Garnatxa Roja i 5% Pansal. El vi fermenta parcialment en bótes de roure francès. De les puntuacions dels tastadors a les fitxes de tast es desprèn que l’Acústic Blanc és un vi intens i complex, amb aromes de fruita blanca, fruita d’os i cítrics. En destaquen una bona acidesa, l’equilibri i l’estructura, i també un post-gust llarg.

Les Sorts Vinyes Velles s’elabora amb un 85% Carinyena i un 15% Garnatxa Negra, i està sotmès a un criança en bótes de roure d’entre 15 i 17 mesos. Els tastadors el defineixen com un vi en el que hi predominen la fruita vermella i negra i els tocs especiats. Intens i complex en nas, gaudeix també d’una bona estructura, acidesa i harmonia en boca, amb tanins de qualitat i un final llarg.

El panell de tast encarregat de l’elecció dels vins institucionals estava integrat per professionals de diverses disciplines i es va fer al VITEC de Falset.

Nou comentari

Comparteix