SETEMBRE

Del 9 al 12 de setembre: 26a Mostra del vi de l’Empordà a Figueres

10 i 11 de setembre: Festa de la Verema de Cubelles

Del 10 al 12 de setembre: Festa de la Verema a Alella

14 de setembre: Taller d’enologia al CAT Teià

14 de setembre: Presentació de Cava Duran a la DO Original (Barcelona)

16 de setembre: Sopar maridatge Celler Avgvstvs Forvm i Restaurant Calders (Coma-ruga)

17 de setembre: Tast a cegues de vins de Bodegues Torres a l’Hotel Gallery (Barcelona)

Del 17 al 19 de setembre: Festa de la verema a Sitges

18 de setembre: Curs d’agricultura ecològica i biodinàmica al Celler Cooperatiu d’Artés

20 i 22 de setembre: Curs d’iniciació a les xarxes socials en el sector dels vins i caves a Barcelona (organitzat per l’Associació Vinícola Catalana)

21 de novembre. XV Festa del Vi Jove de Vila-rodona al Celler Cooperatiu de Vila-rodona.

21 de setembre: Tast-Maridatge “La cuina amb els caves d’Agustí Torelló”, guiat per Joan Moliner (Sumiller de caves Agustí Torelló) al Petit Celler Delicatessen (Manresa)

21 de setembre: Taller d’enologia al CAT Teià

21 i 23 de setembre: Curs d’iniciació a les xarxes socials en el sector dels vins i caves a Vilafranca (organitzat per l’Associació Vinícola Catalana)

22 de setembre: Conferència inaugural de la Setmana del Vi DO Alella a càrrec de Josep Maria Pujol-Busquets. A les 19h al Corte Inglés de Portal de l’Àngel.

Del 22 de setembre al 3 d’octubre: Setmana del vi de la DO Alella

Del 23 al 26de setembre: 30a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

24 de Setembre: Inici del cicle EmocionART-e a Caves Vilarnau

24 de setembre: IV Maridatge dels sentits d’Abadal

25 de setembre: Curs d’agricultura ecològica i biodinàmica al Celler Cooperatiu d’Artés

26 de setembre: Portes Obertes al CAT Teià

28 de setembre: Taller d’enologia al CAT Teià

30 de setembre: Fi del termini per presentar fotografies al Primer Concurs de Fotografia de la DO Penedès

OCTUBRE

Del 2 al 17 d’octubre: XXIX Setmana del Cava

2 d’octubre: Dia de la Verema al celler Clos Dominic

3 d’octubre: Festa de la verema d’Artés Enllaç

4 d’octubre: Trobada de restauradors i cellers a Cambrils

7 d’octubre: Taller de cuina romana + tast de vins + parc a taula al CAT Teià

Del 8 al 10 d’octubre: Cavatast a Sant Sadurní d’Anoia

9 i 10 d’octubre: Mostra de Vi i Gastronomia a Cambrils. Enllaç

9 i 10 d’octubre: XXI Festa de la Verema i del Vi de Verdú organitzada per l’Associació Juvenil Bacus de Verdú.

9 i 10 d’octubre: Festa de l’aiguardent de Prat de Compte (Terra Alta)

9 d’octubre. Tast de Vins de la DO Costers de Segre, a les 11 del matí, al Castell de les Sitges, amb la participació de l’enòleg Killian Vadnov.

14 d’octubre de 2010. Capítol de la Verema. De 20:30 a 24:00. Hotel Pere III (Vilafranca del Penedès).Debat on es convoca a tots els actors implicats en el sector vitivinícola.

15 i 16 d’octubre: Seminari internacional sobre enoturisme organitzat pel PCT de Turisme i Oci, la Universitat Rovira i Virgili i l’Associació País del Vi. El divendres a l’Escola Universitària de Turisme a Vila-seca i el dissabte al Castell del Vi a Falset. www.pct-turisme.cat

Del 16 al 17 d’octubre: Primera fira de vi de Torrelles de Llobregat

Del 16 al 18 d’octubre. Exposició PANOPTIKON -2a.fase-. La inauguració serà el dissabte 16 d’Octubre a les vuit de la tarda, al VINSEUM, Capella Sant Pelegrí, Vilafranca del Penedès. Paral·lelament hi haurà unes jornades de debat, La transformació dels museus, el divendres 29 d’Octubre de 9h a 15h.

19 d’octubre: Presentació dels caves de Conde de Valicourt a la DO Original (Barcelona)

Dies 22, 23 i 24 d’octubre: Mercat de Mercats a Barcelona. L’Institut de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona es vesteix de gala.Mercat de Mercats és una iniciativa original i innovadora; una celebració mediterrània; un espectacle per tots els sentits i per tothom.
Durant aquest tres dies, el Pla de la Catedral i el Pla de Santa Caterina, sencers, es convertiran en el gran mercat a l’aire lliure de la Mediterrània.

Dissabte 23 d’octubre, a les 18 h, en el marc de la Fira Multisectorial. Degustació de vins de cellers cooperatius a Móra la Nova

Del 29 d’octubre al 2 de novembre: XXIII Festa del vi de Gandesa

NOVEMBRE

5,6 i 7. Visites Gastronòmiques a Montblanc.

7 de novembre: Enoclàssic. A Vilafranca del Penedès, en el marc de l’Auditori, a partir de les set de la tarda. Els assistents podran escoltar un repertori d’obres de temàtica bàquica.

9 de novembre: Taller d’enologia al CAT Teià.

De l’11 al 14 de novembre: Firatast 2010 a Girona.

12 de novembre. A dos quarts de deu de la nit, Jané Ventura, Cadena Ser i Denominació d’Origen Penedès organitzen un sopar literari maridat amb vins del celler al Restaurant Xaloquell de Sant Salvador (El Vendrell). L’escriptor Jordi Puntí guiarà als presents per la seva obra “Maletes Perdudes”

12,13 I 14. Dia Europeu Enoturisme, al Penedès.

Del 12 al 14 de novembre, CATAVINS SABADELL. Tercera edició apostant per fer un salt qualitatiu i quantitatiu, incrementant l’oferta d’expositors i ampliant i renovant el programa d’activitats per oferir espais innovadors i atractius als professionals i optimitzant-ne la presència al saló.

13 de novembre: Tasta Porrera

13 de novembre: Catavins Sabadell i Lliurament de premis del concurs Vinya-Celler-Masia

Dilluns 15 de novembre:“Kurt Rosenwinkel Monvínic Experience”,una experiència musical-vínic disn del marc del 42 Festival Internacional de Jazz de Barcelona, a les 20:30 horas, a Monvínic, carrer de la Diputació, 249. Barcelona
16 de novembre: Taller d’enologia al CAT Teià

19 de novembre de 2010. Màster en enologia i màrketing del vi. Inscripcions: fins el 29 d’octubre de 2010. Lloc de celebració: Escola de Viticultura i Enologia “Mercè Rossell i Domènech” (Espiells – Sant Sadurní d’Anoia). Drets de matrícula: El cost del Màster és de 3.380,36 euros. La UNESCO i la UE bequen cada participant amb 1.285,36 Euros, de forma que la quota d’inscripció per participant és de 2.095 Euros. El curs té una duració de 180 hores distribuïdes en 15 seminaris monogràfics de 12 hores de duració.

21 de novembre. XV Festa del Vi Jove de Vila-rodona.

22 de novembre. CARTAVI. Palau de Congressos de Catalunya (av. Diagonal 661 – 671, Barcelona). L’objectiu del concurs és fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants de Catalunya.

26 de novembre: Taller d’enologia al CAT Teià.


DESEMBRE

4 de desembre: Tast de Santa Bàrbara a Bellmunt del Priorat

Del 17 al 19 de desembre: Fira del Gall de Vilafranca i lliurament de premis del Primer Concurs de Fotografia de la DO Penedès

GENER 2011

8 de gener. Visita teatralitzada a Sant Sadurní d’Anoia.

17 de gener. Curs de viticultura, enologia i tecnologia d’elaboració de vins i caves. El proper 17 de gener, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès aquest curs organitzat per l’INCAVI, que té una durada de 165 hores.

Del 23 al 25 de gener de 2011. Vilanova i la Geltrú (Garraf).Vinya@Tast. Fira Enogastronòmica.

23 de gener de 2011. Municipis: Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Festa del Xató de Vilafranca del Penedès.

23 de gener de 2011-. Municipis: Valls (Alt Camp). Gran festa de la calçotada

27 de gener. Jornada sobre llevats i fermentació de vins. El 27 de gener, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès una jornada tècnica que porta per títol ‘Els llevats, fermentació i control de la segona fermentació’.

FEBRER 2011

Dijous 3 de febrer. Jornada sobre l’empremta de carboni a la indústria agroalimentària Organitzada pel Grup d’interès de l’Energia i la Comissió d’Indústries Agroalimentàries del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya. Al COEAC, Passeig de Gràcia, 55, 6-6.08007 Barcelona. De 9.30h a 13.30.

Els propers dies 3, 5 i 6 de febrer Cal Rosal celebra la 3a edició de la Fira de la tòfona del Berguedà. Un any més s’han organitzat un seguit d’activitats per a conèixer de primera mà un fong que neix als nostres boscos però que sovint desconeixem molt més que els populars bolets de tardor. Hi haurà vins de la DO Pla de Bages.

5 de febrer de 2011. La plaça de la Cooperativa de Teià acull de 10h a 14h la Fira Verda on hi haurà productes de temporada, de proximitat, ecològics i artesanals.

10 de febrer. Nova edició de SonsdiVins. Sis vins de gran qualitat comentats per en Joan Jordan i acompanyats d’exquisites peces musicals, a l’hotel Qgat.

13 de febrer. Taller de poda i empelt a Mas Comtal.

Del 15 de febrer al 15 d’abril de 2011. A Girona. 3ª edició del curs d’Especialització en Direcció i Gestió del Turisme del Vi

Fòrum Gastronòmic de Girona 2011. Del 20 al 23 de febrer de 2011. A Girona (Gironès). Inclou el concurs de millor sommelier català.

Dijous 24 febrer, a partir de les vuit del vespre.Presentació del llibre “De les plagues americanes al cooperativisme a Espanya 1850-2007”. A VINSEUM, a la plaça Jaume I, 1, de Vilafranca del Penedès.

24 de febrer. Presentació de “De les plagues americanes al cooperativisme”. Un llibre de Juan Piqueras analitza la lluita del sector vitivinícola per la modernització i la supervivència. A l’Auditori de VINSEUM, a Vilafranca del Penedès, a les vuit del vespre.

24 de febrer. Tast de vins monovarietals de sauvignon blanc, chardonnay, garnatxa i sirà. Organitza Lavinia (933634445).

27 de febrer de 2011. XIV Fira-festa de la Botifarra Dolça. El diumenge 27 de febrer les poblacions de Salitja i Sant Dalmai (La Selva) celebren la 14ª edició de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça. Inclou una jornada gastronòmica amb cava.


MARÇ 2011

6 de març. Passeig entre vinyes a Mas Comtal. Més informació ahttp://www.elsvinsdelpenedes.com/activitats.php?id=45

A partir de març. Diàlegs de cultura i vi. La primera sessió del cicle “La felicitat possible” tindrà com a protagonistes el viticultor del Priorat René Barbier i el geògraf Francesc Muñoz

La ruta turística sobre la sèrie de TV3 La Riera beu vi d’Alta Alella. A partir del mes de març, recorrerà les principals localitzacions a poblacions com Mataró, Sant Pol de Mar o Arenys de Mar.

Fira Firagri de Figueres. Tindrà lloc de l’11 al 13 de març

14 de març. Sitges acull la primera Mostra Professional de Vins del Massís del Garraf.

El Teatre Nacional de Catalunya acull el 14 de març el Saló Vitis Vinífera.

“Presentació del pla d’acció d’Innovi en projectes d’I+D”. Dimarts 15 de març 2010 a les 9 del matí. Al Centre Àgora-Sala d’actes. Plaça de l’Àgora num.1 de Vilafranca del Penedès.

6ª Edició “Celebra la primavera”. 18 i 19 de Març de 2011. Divendres i dissabte. A 28 Restaurants de la ciutat de Lleida participants.Organitza: Denominació d’Origen Costers del Segre.

Dimarts, 22 de març, 60 sommeliers de Catalunya es trobaran a Barcelona (Hotel Silken Diagonal) per competir en la vintena edició del certament Nariz de Oro.

22. El Vendrell acull la Jornada Comarcal de la Vinya. Es parlarà de la qualitat de la verema vers la del vi.

Del 25 de març al 10 d’abril de 2011. VI Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella

L’Ànima del Vi organitza, al Convent de Sant Augustí de Barcelona, el diumenge 27 de març, la tercera edició de la gran festa dels vins naturals.

El proper diumenge 27 de març es posarà en marxa el nou Centre Bicing Penedès a l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats), situada a l’edifici de l’Estació de tren de Lavern-Subirats. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de potenciar el cicloturisme i l’enoturisme actiu

28 de març. “Show room” amb més de 150 vins al Nou Centre de Fires i Convencions Fira de Reus, a les onze del matí i a les tres de la tarda.

La DO Montsant ha estat convidada per la Confraria dels Vins del Bages i serà la protagonista d’un sopar maridatge el proper 31 de març.

ABRIL 2011

L’ajuntament i els cellers de Poboleda conviden als professionals a conèixer les característiques i singularitats de les vinyes i els vins de la verema 2008, que se celebrarà el 4 d’abril a Poboleda.

El dissabte 9 d’abril l’escola d’Espiells celebra una Jornada de portes obertes. És un moment de trobada amb tothom que participa en la realitat de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech: alumnes, famílies, professors, empreses col·laboradores i institucions del municipi i la comarca.

10 abril. La Fira de la DO Terra Alta se celebrarà a Batea.

16 i 17 d’abril. Barcelona acull una nova edició de Fira per la Terra-Mercat de la Terra, amb vins biodinàmics.

21, 22 i 23 d’abril. Arriba a Garriguella la Fira de la Garnatxa i el brunyol de l’Empordà.

29 d’abril de 2011. Nit de les Carinyenes de Porrera, a les vuit de la tarda, al restaurant “lo Teatret”. Nit de les Carinyenes de Porrera

30 d’abril al 1 de maig i del 7 i 8 de maig. Mostra de Vins i Caves a la Setmana Medieval de Montblanc.

MAIG 2011

2 de maig. El Consell Regulador de la DO Penedès i l’Associació Vinícola Catalana promocionen els vins de la comarca catalana a la capital del país. L’esdeveniment arriba ja a la dissetena edició. La jornada Descobreix els Nous Penedès permetrà coneixer de més a prop més de cent referències que proporcionen 34 cellers. La festa se celebrarà a Les Drassanes-Museu Marítim BCN, de tres de la tarda a dos quarts de nou del vespre.

5 de maig. Jornada al Castell de Rodonyà (Alt Camp). ”El sumoi, una identitat vitivinícola’.

La Confraria del Bages se’n va d’excursió a Somontano. Serà el cap de setmana dels dies 14 i 15 de maig

JUNY 2011
El 2 i 3 de juny se celebrarà a Subirats i Vilafranca del Penedès el 3r Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme

JULIOL

Fins el dia 10. En una exposició els visitants poden fer-se una idea del procés d’elaboració del vi, amb una recreació amb maquinària actual, de tot el procés que es segueix per elaborar-lo (des de la verema fins l’etiquetatge). A Vilafranca del Penedès, a la capella de Sant Joan.

1 de juliol.Oller del Mas, una finca vitivinícola amb més de 1000 anys d’història, aposta pel segle XXI amb un concert de rock al seu castell del Bages. Per l’esdeveniment es comptarà amb la presència del grup catalanoandorrà Lexu’s i amb els catalans Sol Lagarto. A partir de dos quarts de nou de la nit.

2 de juliol. La banda de funk i soul Tower of Power, amb una intensa presència als festivals de jazz més importants del món, aquest estiu realitzen la seva única actuació a l’estat espanyol al Caixa Penedès Vijazz 2011. A les onze de la nit a l’escenari principal de la plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès.

2 de juliol. Carles Santos, creador artístic i Premi Nacional de Música, ha creat l’espectacle Vi Sonor. S’estrenarà el dissabte 2 de juliol, a les instal·lacions de Mas Blanch, a la Pobla de Cérvoles, a partir de dos quarts de nou del vespre.

2 de juliol (7 de la tarda). L’espai gastronòmic L’Empordà a taula acull un nou lliurament del cicle Jazz and Wine. Es podran tastar els vins Sinols d’Empordàlia. L’event estarà amenitzat per la música de l’Original Jazz Feeling Band. Informació i reserves: telèfon 616 486 902. L’Empordà a taula està a la Carretera de Roses 3, Vilajuïga (Alt Empordà)

3 de juliol. En el marc del Caixa Penedès Vijazz, l’organització ha convocat una concentració de clàssics i “youngtimers” (vehicles amb un mínim de 25 anys). Des de les 10 del matí i fins a la una de la tarda, els visitants podran admirar autèntics Classic Cars a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès.

3 de juliol. L’Associació Cultural de la Font del Balç organitza la quarta edició de La BDEGUST, una mostra gastronòmica i vitivinícola del Berguedà, a la Font del Balç, (al municipi de Caserres, tocant a Gironella).

6 de juliol. A partir de les 9, tindrà lloc la Jornada sobre Maneig del Sòl i Cobertes Vegetals en la Vinya i l’Olivera en Producció Ecològica, a Vallbona de les Monges (Sala de Plens de l’Ajuntament, carrer de Prat de la Riba, 3).

16 de juliol. Dolços, misteles i rancis es poden tastar a Dolça Nit, una proposta de Mas Figueres. La cita és el proper dissabte 16 de juliol, a les 22h, a Mas Figueres. Preu de l’entrada 20€ (places limitades). Contacte. Mas Figueres. 977 17 80 11. info@masfigueres.com.

23 de juliol. El dissabte 23 de juliol, a partir de les 10 de la nit, i a Camallera, es farà l’Art & Wine, amb l’actuació de Peter Luha& Lucia Cernekova. És un maridatge intens entre música, vídeo, gastronomia i vins. La Nau Côclea es troba a zona de Lluena, a l’Alt Empordà.

23 de julio. El proper 23 de juliol, a les Caves Pages Entrena, de Sant Jaume Sesoliveres, es durà a terme la primera de les actuacions del CAVApop, un cicle de música en català en format acústic, que es durà a terme des de diferents caves i celler.

23, 24, 30 i 31 de juliol . Alguna cosa realment refrescant? Torres anima a fer el maridatge de fruita amb el seu vi Verdeo (D.O Rueda), el 23, 24, 30 i 31 de juliol (caps de setmana), al Centre de Visites de Pacs del Penedès.

25 de juliol. Torres proposa una visita al celler de Pacs al tour tres quarts d’una, que va seguit d’un dinar gastronòmic maridat amb vins del celler al seu restaurant privat de Mas Rabell, el 25 de juliol.

29 de juliol. Torres organitza una visita nocturna al seu celler de Pacs del Penedès. I per acabar d’arrodonir l’experiència, proposa un maridatge de vins (Celeste Criança i Celeste Roble) i tapes sota una estelada nit d’estiu.

31 de juliol. Fins a 14 cellers de la DO Empordà participaran el diumenge 31 de juliol en el segon Tast de Vins al Cim del Puigmal, a 3.000 metres d’alçada

Agost
2 i 3 d’agost, dimarts i dimecres. La ciutat de Valls serà l’escenari de la 57a edició de la Firagost, la Fira-Exposició del Camp Català,

2 d’agost. La 1a Mostra-maridatge dels productes de l’Associació Fet a l’Alt Camp se celebrarà el dimarts 2 d’agost a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de l’Oli de Valls.

12, 13 i 14 d’agost. Pals es convertirà en la capital dels vins i els caves de Catalunya amb la celebració de la XXXI Fira de Vins de Catalunya que es durà a terme en el marc tradicional de Ca la Pruna a Pals.

13 d’agost. Finalitza el Cavapop 2011 amb l’actuació del grup Amelie a les Caves Olivé Batllori. Serà a partir de les 10 de la nit.

13 d’agost. Els divuit cellers de Porrera organitzen un any més el concurs “Nasset, Nas, Nassot”, que enguany arriba a la tercera edició. Es tracta d’un certamen obert al públic de totes les edats en el qual es proposa als participants identificar diferents característiques que tenen els vins d’aquesta vila de la DOQ Priorat.

19 agost. El divendres 19 d’agost a dos quarts d’onze del vespre al celler Carles Andreu de Pira es realitzarà una nova edició del tradicional concert líric, Un Glop de Cançons, aquest any amb la presència de la soprano Neus Roig i el pianista David Martín.

Del 19 al 22 d’agost. Se celebra la XXIV Mostra gastronòmica i comercial de Cabrils.

25 d’agost. El Museu de les Cultures del Vi de de Catalunya (Vinseum) presenta una mostra de Josep Guinovart.

26 d’agost. El primer vins&twitts, organitzat pel Museu de la Vida Rural i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, es farà el proper 26 d’Agost a les vuit del vespre al Museu de la Vida Rural a l’Espluga de Francolí.

Setembre

Octubre

28 octubre. La propera Festa del Vi de Gandesa se celebrarà del 28 d’octubre al 2 de novembre

Novembre

11 novembre. Catavins, la fira sobre el món del vi que se celebra anualment al recinte de Fira Sabadell, ja està a punt per a la seva quarta edició, que tindrà lloc l’11, 12 i 13 de novembre de 2011.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa