VadeVi
Agricultura dóna suport a la promoció d’empreses catalanes a Corea del Sud

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), dóna suport a la participació d’empreses agroalimentàries catalanes en la fira Seoul Food & Hotel, que se celebra a Seul (Corea del Sud) fins al proper 29 d’abril.

Les empreses catalanes participants en aquesta actuació són: Europastry SA (brioixeria i fleca congelada) de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Agrupació de Viticultors Artesanals SL (vi) de La Granada (Alt Penedès), i Olis Bargalló SA (oli d’oliva) de Castellví (Baix Llobregat).

Seoul Food & Hotel és l’esdeveniment alimentari amb més tradició i presència internacional de Corea del Sud. Es tracta d’una via de promoció per a aquelles empreses que tinguin com a objectiu introduir-se o consolidar la seva presència en aquest mercat. En l’edició anterior edició, 42.848 visitants van poder conèixer els productes dels quasi 1.100 expositors procedents de 30 països.

Actualment, Corea del Sud ocupa el lloc número 27 en el rànquing de països de destinació de les exportacions espanyoles. Amb una població de 50 milions d’habitants, aproximadament, i uns nivells de renda creixents, representa un mercat d’oportunitats, atès que importa el 70% dels aliments que consumeix.

La millora del poder adquisitiu, l’increment de viatges a l’estranger, i l’acostament als costums occidentals han marcat un canvi dels hàbits alimentaris dels coreans, donant entrada a nous productes. Entre altres, hi ha molt d’interès pels productes ecològics, vi i oli d’oliva. Així mateix, Corea del Sud destaca pels preus més elevats al món per a productes carnis. La carn de porc, principalment, però també el pollastre de la Unió Europea (UE) tenen una elevada quota de mercat. El porcí és la principal font de proteïnes dels coreans.


Edició anterior de la fira Seoul Food & Hotel FOTO: DEPARTAMENT D’AGRICULTURA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa