VadeVi
Agricultura farà més de 1.300 activitats de formació i transferència tecnològica

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí ha presidit la presentació de la “Guia d’Innovació al Sector Agroalimentari 2011”. “volem promoure eines que permetin a les nostres empreses i al conjunt del sector desenvolupar productes de més qualitat, incrementar el seu valor afegit, i fer que les nostres empreses i productes puguin competir en excel·lència amb els de la resta del món”. Segons el conseller, per aconseguir aquestes fites es necessària la innovació, ja que “és el motor del progrés i l’element clau per impulsar el gran potencial que té el nostre sector agroalimentari”.

Pelegrí ha ressaltat que un dels compromisos del Departament és el de donar suport i ser aliat del sector, i en aquest sentit, promoure, incentivar i fomentar la innovació del sector agroalimentari cercant les sinèrgies i impulsant tot el seu potencial per tal d’ajudar-lo a ser més competitiu i amb més possibilitats d’internacionalitzar-se i d’incrementar el seu potencial d’exportació.

La “Guia d’Innovació al Sector Agroalimentari” inclou més de 1.300 actuacions per 2011 agrupades en tres grans eixos d’actuació: la professionalització del sector, la transferència tecnològica i gestió del coneixement i el foment de la innovació. Així, el conseller ha destacat la importància de la formació i que els joves s’interessin a conèixer amb més profunditat el sector agroalimentari català i les possibles sortides professionals que ofereix.

D’altra banda, Pelegrí també ha posat èmfasi en el fet que aquest programa d’innovació s’ha elaborat a partir de les aportacions i propostes dels diferents agents i institucions vinculats al sector, i per tant “integra l’experiència i el valor afegit del conjunt del sector. “Les persones són el major actiu del sector agroalimentari perquè de la seva actitud i aptituds dependran la competitivitat i la capacitat d’innovació del sector per adaptar-se als canvis i nous requeriments dels mercats, dels consumidors i de l’economia global” ha senyalat Pelegrí, i ha afegit que durant el darrer any “hem tingut quasi 50.000 persones i professionals que han participat activament en serveis vinculats ala innovació”.

El conseller ha destacat així mateix, la importància de la gestió del coneixement com a instrument necessari per impulsar la formació, la millora continua, la transferència tecnològica, l’exportació del know-how català que és molt ben valorat aquí i a fora de Catalunya, i ha recordat que “Catalunya disposa de més de 160 grups de recerca i altres centres de referència en l’àmbit agroalimentari liderats per les universitats i també per les pròpies administracions” (IRTA, INCAVI, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Escoles de Capacitació Agrària ECA’s, entre d’altres).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa