VadeVi
Agricultura ha concedit més de 180 hectàrees de vinya a joves agricultors

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general d’Agricultura i Ramaderia, ha aprovat la concessió i repartiment de drets de nova plantació de vinya corresponents a la campanya 2010/2011.

En concret, el Departament ha aprovat un total de 171 sol·licituds i ha concedit un total de 180,3 hectàrees de superfície. L’any passat es van aprovat 140 sol.licituds i es van concedir un total de 257,85 hectàrees.

Els beneficiaris d’aquests drets de nova plantació de vinya són joves agricultors de Catalunya, entre 18 i 39 anys, que s’han incorporat a l’activitat agrària, i joves, de la mateixa franja d’edat, que s’han incorporat a l’activitat agrària com a titulars d’explotació agrària prioritària.

Els drets de nova plantació de vinya es concedeixen a aquells agricultors que volen augmentar la seva superfície. Per poder accedir a aquests drets hi ha una sèrie de condicionants que són bàsicament ser jove agricultor. La nova superfície que es concedeix, prové de la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya que es va crear el 2002 amb la finalitat de millorar la gestió del potencial de producció vitícola.

Distribució per comarques (ha):

Alt Camp, 65,3
Alt Penedès, 28,9
Anoia, 8,6
Baix Penedès, 10,5
Conca de Barberà, 20,1
Garrigues, 0,9
Maresme, 1,9
Priorat, 10,8
Tarragonès,3,1
Terra Alta, 27,4


El Penedès vol potenciar l’enoturisme FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa