Agricultura organitza la participació d’empreses en la fira Fancy Food de Washington

Entre els assistents hi ha Euroaliment PAC SL, que elabora vi, a Roselló, a la comarca del Segrià

El Departament d’Agricultura, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), i en col·laboració amb la Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes (FIAB), organitza la participació agrupada d’empreses en la fira Summer Fancy Food Show 2011, que se celebrarà a Washington del 10 al 12 de juliol.Entre els assistents hi ha Euroaliment PAC SL, que elabora vi.

Es tracta d’un saló de gran relleu en el sector d’aliments elaborats i amb valor afegit, i l’exposició de productes gourmet més important i de més dimensió de la Costa Est dels Estats Units. Amb 2.400 expositors en la darrera edició, convoca compradors nord-americans i internacionals procedents de 87 països diferents. Els professionals visitants, que el 2010 van arribar als 23.300, són minoristes del segment gourmet i delicatessen, restauradors, hotelers, botigues especialitzades i empreses de càtering, que van poder visitar les 1.100 empreses expositores.

Empreses participants:

Acomont | oli d’oliva verge extra | Ulldecona (Montsià)
Especialitats M. Masdeu SL | bases de galetes | Barcelona
Euroaliment PAC SL | oli d’oliva, vinagre, vi | Rosselló (Segrià)
Nutrexpa SL | cacau, mel, galetes, patés | Barcelona
Siro & Xavi SL | seitons, anxoves, banderilles | Palafolls (Maresme)

Els mercats geogràfics més importants per als productes gourmet a EUA són el Nord-est i la Costa Oest, destacant Nova York com a principal mercat d’importació. L’americà és un mercat que atén les demandes de més de 300 milions de consumidors i genera un volum de negoci d’al voltant d’1,3 bilions de dòlars. La diversitat de consumidors i el ritme accelerat d’evolució i canvi en els hàbits obren contínuament nínxols nous per a la introducció de productes diferenciats i permeten l’entrada de nous competidors.

La nova localització temporal a Washington, per les reformes a Nova York, ciutat on se celebra habitualment, ofereix l’oportunitat d’apropar-se a un nou estat, a compradors d’altres regions amb capacitat d’atreure visitants de la zona de l’Atlàntic mitjà, àrea metropolitana de Washington i àrea metropolitana de Nova York. Washington, que compta amb una creixent demanda d’aliments gourmet, és reconeguda actualment com una de les capitals de l’alimentació, amb un poder d’atracció internacional per tractar-se de la capital dels Estats Units.

Nou comentari