VadeVi
Agricultura paga més d’1,7 milions d’euros al sector vitivinícola

El divendres 15 de juliol el Departament d’Agricultura fa efectiu un pagament d’1,7 milions d’euros al sector de la vinya i el vi català. En concret, es farà una aportació econòmica a un total de 160 viticultors corresponent a l’ajut a l’abandonament de la vinya per a la campanya 2010/2011 per un import d’1.700.534 milions d’euros i una superfície elegible d’arrencada de 345,41 hectàrees.

Igual que en la campanya anterior, el pagament s’ha avançat tres mesos respecte al termini previst per la normativa, i s’ha concedit un percentatge del 66% de les sol·licituds tramitades a Catalunya, d’acord amb la disponibilitat pressupostària.

El règim d’abandonament de la vinya ha estat establert per la Comissió Europea per a tres campanyes de les quals la 2011-2012 és la darrera.

L’objectiu d’aquest ajut és contribuir a l’ordenació de la vinya i a la millora de la competitivitat dels vins, fomentant l’abandonament del sector dels agricultors menys competitius i la creació d’una prima per arrencada que subvencioni aquest abandonament.

Quan els productors considerin que les condicions existents a determinades zones no afavoreixen una producció viable se’ls ha de donar l’oportunitat de reduir els seus costos i retirar permanentment aquestes zones de la producció vitivinícola, permetent-los realitzar activitats alternatives a les zones en qüestió o retirar-se totalment de la producció agrícola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa