VadeVi
Agricultura pagarà 2,77 milions d’euros a les OPFH

El Departament d’Agricultura farà efectiu durant els propers dies el pagament de 2,77 milions d’euros a diverses Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) amb seu a Catalunya.

D’aquesta manera, el Departament haurà fet efectiu el pagament d’un total de 5,2 milions d’euros, a través del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) a 25 de les 73 Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses que durant l’any 2010 han gestionat Programes Operatius a Catalunya.

L’import de l’ajut abonat es preveu que es tripliqui al llarg dels propers tres mesos. El 15 d’octubre finalitza el termini establert per la Unió Europea per efectuar els pagaments.

Per tant, les 48 Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses restants, que tenen seu a Catalunya i han realitzat Programes Operatius, d’acord amb el grau de realització que aquestes hagin dut a terme de les actuacions aprovades podran beneficiar-se d’uns 10 milions d’euros més d’ajut.

Els ajuts establerts a través dels Programes Operatius que es contemplen en l’OCM de Fruites i Hortalisses es concedeixen a les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses per tal que facilitin la concentració de la oferta i la comercialització, programin la producció i la seva adaptació a la demanda i s’optimitzin costos. En concret, entre aquestes mesures n’hi ha de prevenció i gestió de crisi, com ara les retirades, collida en verd o renuncia a efectuar la collita, i la formació i promoció. Sempre utilitzant pràctiques de conreu i de gestió de residus respectuoses amb el medi ambient, en especial per protegir la qualitat de l’aigua, del sòl i del paisatge i protegir la biodiversitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa