VadeVi
Agustí Villarroya rep el premi “Terra Alta Garnatxa blanca” 2011

L’enginyer tècnic agrònom Agustí Villarroya i Serafini (1948) ha rebut el premi “Terra Alta Garnatxa blanca” 2011 en reconeixement a la seva contribució professional pel coneixement, el foment i la divulgació tècnica de la Garnatxa blanca a la Denominació d’Origen “Terra Alta”. També està especialitzat en viticultura i enologia per la Politècnica de Barcelona i responsable d’assessorament vitícola del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesa, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya des de 1970. El qui també fou vocal tècnic del Consell Regulador DO Terra Alta durant el període comprés entre els anys 1998 i 2006, ha expressat el seu agraïment pel reconeixement i a descrit la garnatxa blanca com una varietat de raïm “austera, amb personalitat i agraïda en el sabor”.

La primera edició dels premis “Terra Alta Garnatxa blanca” també ha lliurat 9 guardons Onofre Català en reconeixement a la titularitat de vinyes velles a la DOTA. Parcel·les plantades arreu dels termes municipals de la zona de producció, encara en conreu i amb una producció que es destina a l’obtenció de vins emparats. Dels 9, la titularitat que acredita l’edat més vella de la vinya és Maria Carmen Vicens Andrés per una finca situada a Gandesa i plantada l’any 1940. L’Onofre Català també ha estat per Miquel Alaña Vidal, Maria Assumpció Anguera Julia, Josep Borràs Amposta, Josep Ramón Mulet Brianzo, Eugenio Pallarés Llop, Francisco Javier Peris Cuello, Mercé Rivera Curtou i Laura Tejedor Puey. Per descriure el que representen aquestes vinyes el secretari del CRDOTA, Jaume Martí, ha parlat d’“exclusivitat i un sentiment de nostàlgia anticipada”.

Els guardons s’han lliurat en el marc de la inauguració de la cinquena edició de la Fira DOTA, a Batea, que ha anat a càrrec d’ Isaac Sanroma, president de la Cambra de Comerç de Reus, qui ha destacat “l’empenta i l’atreviment” de la DOTA.

Per la seva part, Jaume Descarrega, president del CRDOTA, ha aprofitat per anunciar la propera convocatòria d’eleccions als Consells Reguladors i ha insistit que “cal seguir apostant fort per la marca col·lectiva com a únic camí possible per seguir avançant en el futur”.

La Mostra de Vins del certamen preveu tancar havent dispensat 1500 degustacions de vins. Pel que fa les novetats, tots els cellers han portat sota el braç els vins de la collita 2010 i 6 dels expositors han aprofitat per oferir per primer cop els seus exclusius “Terra Alta Garnatxa blanca” als visitants que s’han atansat avui fins a Batea.


Foto de família dels guanyadors del Terra Alta Garnatxa Blanca FOTO: DO TERRA ALTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa