Dilluns 24 de gener, a les vuit del vespre, es farà una nova sessió sobre “La màgia dels vins i les vinyes d’Itàlia”, de la mà del sommelier Antonio Giuliodori. “Gràcies a la incansable tasca duta a terme des de fa dècades pels seus viticultors i enòlegs, un ardu i apassionat treball d’investigació i recuperació de les múltiples varietats autòctones, i recorrent a la increïble riquesa dels seus terroirs, Itàlia ofereix avui una diversitat de vins meravellosa, absorbent i definitivament única en el món.

Dilluns 31 de gener, també a les a vuit del vespre, tindrà lloc una de les sessions estel·lars d’enguany, “Alain Graillot, els meus vins favorits, els meus amics”. Alain Graillot és una icona de la vall del Roïna, un dels grans vignerons de França.

Monvinic segueix ampliant el seu centre de documentació. Es continuen actualitzant les guies de publicació anual. Així, dins de l’edició 2011,se n’han rebut dues clàssiques espanyoles -Andres Proensa i l’editada pel Grupo Gourmets- i una alemanya, la de Gerhard Eichelmann, on apareixen valorats 944 cellers i 9985 vins.

Pel que fa a l’apartat de llibres destaca una obra que, tot i que va ser publicada el 2008, Monvinic ha descobert molt recentment. Wine & Philosophy, A Symposium on Thinking and Drinking, editat per Fritz Allhoff, és, en paraules de Hugh Johnson mateix, “un simposi fascinant que demostra una cosa: el vi és una beguda sobre la qual val la pena de reflexionar”.


Monvínic té un celler amb més de 4.000 referències vinícoles de tot el món FOTO: EUGENI PONS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa