Albet i Noya comercialitza a Suïssa un vi fet amb una varietat antiga del Penedès

És la varietat que ha tingut més bona acollida de les 7 que ha recuperat el celler. Una distribuïdora suïssa té l'exclusiva de venda pels propers 5 anys, però el celler se n'ha guardat algunes ampolles pels que visitin el celler i les vinyes

Albet i Noya acaba de treure al mercat el seu nou vi blanc Marina Rión. La particularitat d’aquest vi és que s’ha elaborat a partir d’una varietat del Penedès que el celler ha pogut recuperar després de més de 8 anys d’estudis i investigacions. La pega, és que únicament es pot comprar a Suïssa i Àustria, els mercats on treballa Delinat, la distribuïdora que ha participat econòmicament en la recuperació de la varietat i que té l’exclusiva de venda pels propers 5 anys.
[[frase]]
Això si, Albet i Noya se n’ha guardat prop de 600 ampolles que podran tastar tots els que visitin les instal·lacions i la vinya del celler.

El nom de la varietat recuperada es decidirià mitjançant un concurs que Albet i Noya convocarà properament. El que ja se sap és que és la varietat blanca que ha tingut més bona acollida per part dels 150 tastadors de 20 països que han participat en l’avaluació de les set varietats que ha recuperat Albet i Noya amb el seu projecte I+R.

Segons el celler, el Marina Rión “és un vi afruitat i fresc, amb aroma de flors i fruites blanques, notes de mesc, menta, fonoll i records de panses”. Asseguren que “recorda un vi de Riesling madur i amb un toc moscatellat”.


El Marina Rión es comercialitzarà només a Suïssa i Alemanya durant els propers 5 anys FOTO: ALBET I NOYA

Nou comentari