VadeVi
Albet i Noya construeix un celler per als vins negres de gamma alta

El celler penedesenc dedicat als vins i caves ecològics Albet i Noya amplia les seves instal·lacions amb la construcció d’un nou celler. Segons han explicat els responsables d’Albet i Noya, el celler es destinarà especialment als vins negres d’alta gamma. A la nova nau, de 500 metres quadrats, s’hi instal·laran 4 dipòsits de ciment de 6.000 litres cada un, cosa que augmentarà la capacitat d’Albet i Noya en 220.000 litres més de vi. “Aquests tancs francesos d’última generació incorporen una nova tecnologia que permetrà que els vins respirin millor, expressant i potenciant més la fruita i a la vegada els hi aporta més suavitat”, explica el celler. Aquest tipus de dipòsits estan dedicats especialment a la vinificació de vins negres de gamma alta.

El nou celler es construirà a la finca Can Vendrell, al terme municipal de Sant Pau d’Ordal, on hi havia el que s’anomenava la Pallissa. D’aquesta manera formarà un conjunt d’espais que agruparà el celler de 1925 i el nou celler del Xapallà, acabat el 2004.

Abans de la construcció d’aquesta nova nau, en aquesta part de la finca Can Vendrell hi havia el que anomenàvem la Pallissa, el lloc on hi havia algunes de les barriques de vi per fer la criança, és per això que el nou celler mantindrà segurament aquest topònim, i se’l anomenarà el nou celler de la Pallissa, formant així tot un conjunt d’espais, amb la bodega de 1925 i el celler nou del Xapallà, finalitzat el 2004.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa